Login/Registracija

NEVEROVATNO: Pevačica otkrila kakva je veza između najpoznatijeg srpskog VAMPIRA i njene porodice (FOTO)

Kada smo na društvenim mrežama pročitali objavu glumice i pevačice Biljane Prokić da je povezana sa najpoznatijim srspkim vampirom Savom Savanovićem, mislili smo da se lepa Užičanka šali. A onda smo se kroz njene fotografije uverili da je tajna veza zapravo rodno selo i čuvena vodenica u kojoj je živeo i ubijao najpoznatiji vampir. 

Naime, na oko 30 kilometara od Bajine Bašte, u selu Zarožje nalazi se i rodna kuća Biljaninog oca i prastara vodenica na kojoj je navodno, prema legendi Savanović noću ubijao ljude. 

– U ovom prelepom selu, Zarožju, ispod Povlena, a blizu ove poznate vodenice u kojoj je ‘boravio’ naš zemljak i vampir Sava Savanović, se rodio moj otac. U porodičnoj kući, marta 1941.godine – otkrila je Biljana uz fotografije vodenice i prelepe prirode, što je naišlo na različite reakcije. 

I dok su jedni hvalili lepotu ovog mesta, ima i onih kojima i sama priroda deluje jezivo. 

„Idealno sklonište za vampire“, prokomentarisao je njen kolega i jedan od učesnika šoua „Nikad nije kasno“, ali je pevačica na to ironično dodala: I za one koji tako izgledaju“.

„Tvoj otac se rodio u zanimljivom istorijskom trenutku“,glasi još jedan komentar na koji je Biljana odgovorila: „I u legendarnom selu i istorijskom trenutku“.


A kako vama deluje ovo selo?

Foto: Fejsbuk/Dragan Joksimović,
Autor: I. Ankić