Login/Registracija

Nekada im je radila čitave albume, a danas tvrdi: “Zbog Željka i Dženana ja slušam radio“

Prošle subote u emisiji “Nikad nije kasno“ po prvi put se u stolici žirija našla Leontina Vukomanović, koja pored toga što važi za jednu od najboljih pevačica kod nas, ima sjajnu karijeru tekstopisca i kompozitora.

Mnogi ne znaju da je upravo ona tvorac mnogobrojnih hitova pop muzike, i da je doprinela da današnje velike zvezde budu baš tu gde jesu. Zato autor emisije Žika Jakšić nije odoleo da pomene da je Leontina tvorac prvih albuma Željka Joksimovića i Dženana Lončarevića.

– Najlepši vokali kad se ukrste to bude veliki proboj, zahvaljući Željkovim i Dženanovim pesmama, ja danas uživam dok slušam radio u kolima- rekla je ona u emisiji.

Međutim, mlađi naraštaji Leontinu ne znaju kao pevačicu, već kao članicu žirija muzičkog takmičenja “Pinkove zvezdice“ u kome ćemo je ponovo gledati ove godine. Ipak, njena angažovanost na drugim poljima takođe ne može da prođe neopaženo.

53. godinu za redom se održava manifestacija “Radost Evrope“ kada mali Evropljani dođu u Beograd, dobiju svoje proodice, i ta prijateljstva se kroz brojne aktivnosti učvrste još više. Mislim da sam svakako preponosna što sam 8 godina za redom deo te priče. To nije samo srpska manifestacija već veliki, evropski festival– pohvalila se ona.

Foto: Printscreen/ Z. K. Munja,
Autor: T. Bogavac