Login/Registracija

Nekad su od njega strahovali svi pevači, a onda se odao alkoholu i povukao se sa scene (FOTO)

Ovaj talentovani pevač rođen je u Brusnici kod Gornjeg Milanovca, gde je završio osnovnu i srednju školu. Od malih nogu pokazivao je sklonost za pevanju, ali je tek 1973. godine počeo ozbiljnije da se bavi muzikom. Položio je audiciju za Radio i Televiziju Beograd,a nakon toga snimio i nekoliko audio snimaka za arhivu radija. Objavio je i dve ploče- jednu za RTB,a drugu za Jugoton.

Kako često kaže, još kao mladić pravio je haos na nastupima i tamo gde je on pevao uvek se tražila karta više. Tako su svojevremeno od njega „bežali“ Dobrovoje Topalović i Miroslav Ilić, jer su znali da tamo gde on peva šanse da se pojavi drugi pevač su minimalne.

Budući da je često boravio u kafani odao se porocima, a kao najveći naveo je alkohol. Uspeo je da se trgne tek u petoj deceniji, kada je na nagovor ćerki otišao na lečenje od alkoholizma (VIŠE O TOME SAZNAJTE OVDE).

Bio je jedan od najstarijih učesnika u drugoj sezoni serijala šoua „Nikad nije kasno“, za koji se prijavio kako bi prijateljima i kolegama pokazao da je još živ. Tokom učešća u takmičenju veterana često je isticao koliko mu znači podrška porodice i da su njegovo najveće bogatsvo osam unuka koje su mu podarile ćerke. 

Naravno, reč je Radoslavu Ponjaviću Džoniju.

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I.Ankić