Login/Registracija

„Naleteo je šleper na nas, majka mi je poginula“, veteran sa tugom progovorio o nesreći koja mu je obeležila život: „I danas mi ta strana trne“

zoran zivanovic rodja

Već devetu sezonu, emotivne priče učenika šoua „Nikad nije kasno“, ostavljaju milionski auditorijum u suzama, a snaga koju pokazuju na velikoj sceni nikoga ne ostavlja ravnodušnim, u šta nas je svojevremeno uverio i vozač autobusa Zoran Živanović Rođa iza čijeg osmeha se krije teška sudbina. Njegov životni put nije bio lak, budući da je sa samo 18 godina bio uslovljen da se što pre oženi, a nekoliko godina posle svadbe doživeo je tešku saobraćajnu nesreću koja mu je promenila život.

36184e4f8167c7e5e00b3738393f4b3f32d6f48a

Kako je ispričao za naš portal, rano je ostao bez oba roditelja, a ono što je obeležilo njegovu mladost bila je prisilna ženidba. Samo par meseci nakon očeve smrti majka ga je uslovila i naterala da osnuje porodicu. 

– Nisam bio ni punoletan, nisam vojsku služio a ona mi je rekla „Još bolje, samo se ti oženi da ne budem sama“. „Bolje se ženi, naći ćeš me mrtvu“, to su bile majčine reči. I eto, desilo se, imao sam 18, 5, a ona 15,5 godina. Posle svega što sam već doživeo to mi je bilo strašno – kaže Zoran i dodaje da sa 18 godina nije ni bio svestan braka i svih obaveza koji on nosi. 

zoran zivanovic rodja

Na žalost, supruga i on nisu imali sreću da dobiju decu, a kasnije je njegov život obeležila i teška saobraćajna nesreća u kojoj je izgubio najdražeg člana svoje porodice, a o detaljima nesreće govorio je svojevremeno za Grand.

-Vraćali smo se se sa slave kada je na nas negde kod Pećinaca naleteo šleper. Imali smo težak udes, moja majka je poginula, supruga je imala otvoreni prelom leve i desne nogu, a ja jak potres mozga. Jezik mi je visio, na malom delu se samo držao – prisetio se Rođa kobne noći u kojoj je osim majke ostao i bez dela jezika. 

rodja nnk

Brzom intervencijom hirurga uspeli su da mu saniraju povrede, a nakon 12-časovne kome u kojoj je bio, najteže mu je palo saznanje da više neće moći da peva.

Ja vama ne mogu da opišem koju sam tugu tad osećao što ne mogu ni da govorim, a kamoli da pevam. I dan danas ta desna strana jezika mi trne i imam problem, ali Bogu hvala da mogu da pevam i bavim se time. I dokle god budem mogao to ću da radim – rekao je nekadašnji takmičar.

BONUS VIDEO: Gordana Talo iskreno: „Moji dečaci su od mene to očekivali“:

NE PROPUSTITE I :

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić