Login/Registracija

Nakon udesa Dobrila Čabrić (95) kupila auto, svi se pitaju odakle joj dozvola? „Ne inspiriše me više na ludorije“

dobrila ivanovska

Kada je pre godinu dana najstarija učesnica šoua „Nikad nije kasno“, Dobrila Ivanovska Čabrić (95), imala udes u kojem je njen automobil bio potpuno uništen, pevačica je imala samo jednu želju- da kupi novi.

Dugo je čekala momenat da „stane na noge“ i kupi sebi prevozno sredstvo koje joj je, kako kaže, preko potrebno, a sad je tu želju konačno i ispunila.

Za Grand super baka, kako su je nazvali u takmičenju, istakla je da je u njeno prelepo dvorište na Dojranu konačno stigao novi auto, a otkrila je i kako provodi vrele letnje dane.

dobrila dojran 1

-Posle svih jurnjava sa promocijom moje knjige „Na putu ka stotoj“ po Srbiji i regionu, konačno uživam u mom slatkom domu, u mom Dojranu kraj jezera- započinje priču Dobrila i dodaje da ni tokom leta ne miruje.

Plivam svaki dan, to je odlična fizička aktivnost, pogodna za sve, bez obzira na starost. Tu sam sa društvom, volim da budem u velikom društvu a ja ga, hvala Bogu, imam. Kupamo se, provodimo se u Dojranu kraj jezera. Sada su se alge u jezeru rascvetale, pa je voda odlična, el lekovita, em topla- ističe Dobi za Grand.

dobrila psi

Društvo joj, pored prijatelja, prave i psi bez kojih ne ide nigde.

-To je moja najveća radost. Ja sa njima obilazim ceo region, gde ja, tu i oni. Stavim ih u kola i krenemo, pa kako meni, tako i njima, ali sad mirujemo u Dojranu- kaže najstarija učesnica takmičenja veterana i ponosno ističe da je ostvarila želju koju je imala poslednjih godinu dana.

Kaže, od udesa koji je prošle godine imala, maštala je da sebi kupi drugi auto. Obećavali su joj mnogi da će joj pomoći, ipak sama je uspela da sebi obezbedi prevozno sredstvo koje će je, kako kaže, odvesti od tačke A do tačke B.

-Juče sam kupila mali auto i osećam se kao ptica sa krilima. Toliko sam ga čekala… Auto je za mene super, mali i udoban, ekonomičan i ne inspiriše za ludorije. Vozim polako i sigurno-

dobrila auto

Podsetimo, nakon što je odnela pobedu u „Nikad nije kasno“ Dobrilu su svi pitali koji je recept za dugovečan život, ali ona je imala da uputi samo kratku poruku.

– Nema recepta za dugovečnost. Jednostavno, volite život i ne prepuštajte se starosti. Godine se talože, ali ja se ne dam – rekla je Dobrila koja i dalje sama vozi auto od Makedonije do Beograda, ne mari za godište i želi da živi još trideset godina.

dobrila 1

Kaže, dozvolu za vožnju joj redovno produžavaju jer su joj refleksi kao kod devojke. Nedavno je žurkom proslavila 95.rođendan i otkrila da kod nje nema predaje.

Psihički i zdravstveno se osećam super, 97 posto moje generacije umire, a ja ostadoh živa. Eto, jednostavno Bog me hoće, ali đavoli me ne daju- iskreno je rekla na proslavi rođendana i dodala:

Život ide dalje, idemo dalje. Ja ništa ne planiram unapred, sve to spontano dođe, jer ako planiram, plan propadne, uvek me nešto ukoči. Ovako, pustim da vidim šta će dan mi servira, a kad se probudim ja sam srećna, tad mi sve vijuge radepa ako dobijem inspiraciju, dobijem.

Pogledajte kako je Dobi proslavila 95.rođendan

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić