Login/Registracija

Nakon trijumfa na Evroviziji, Mareta jedna stvar i dalje boli: „ZBOG TOGA SMO TRPELI I KROZ POSAO“

Njegova pesma ujedinila je Evropu i Srbiju, i po prvi put dovela najgledanije muzičko takmičenje „Evroviziju“ u Beograd, međutim za Sašu Miloševića Mareta nisu svi plodovi uspeha bili slatki.

Svaka pobeda nosi i onu drugu stranu medalje, kada ljudi počinju da vas gledaju drugačijim očima, sa čim se pre 15 godina susreo i kompozitor.

– Ceo taj redosled događaji koji se desio te večeri bio je čudesan, ali sa druge strane te je vratilo u neki srpski relani tok. Odmah su tu krenule podele i problemi i ta pobeda uošte nije proslavljena kako je trebala– otvorio je dušu svojevremeno Mare koji je kao autor numere bio potpuno smaknut sa svih narednih događaja.

Iako je očekivao, kao što je to praksa u svim zemljama, da autori rade „opening act“ za koji se spremao, bilo mu je čudno da ga organizatori nisu kontaktirali.

– Vlada i ja smo naknadno smo saznali da to radi sasvim druga ekipa i da mi gubimo vreme, a da nam to niko nije javio i onda smo zabranili da se izvede Molitva na otvaranju Evrovizije i nastao je haos, zvali su i pretili da će da nas čereče. Na kraju smo se dogovorili i Marija je pevala ponovo- prisetio se u emisiji „Iz Profila“.

Ipak, sa ovim činom se nije završila agonija, s obzirom da je proživljavao i neprijatne situacije od strane kolega.

– Nigde u svetu ne postiji varijanta da te neko toliko omrzne kada bi trebao da ti da priznanje. Mi smo trpeli zbog toga par godina i kroz posao jer smo i od kolega trpeli da neće da rade i nisu hteli da dođu kod nas pod parolom da mi radimo za zapad– ispričao je tada Milošević.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: S. Čumić