„Moja generacija umire, ja živim“ Dobrila Čabrić obilazi region i promoviše autobiografiju: „Ne zaustavljam se“ (VIDEO)

dobrila 1

Nekadašnja pobednica i najstarija učesnica šoua „Nikad nije kasno“, 95-godišnja Dobrila Ivanovska Čabrić, nastavlja da promoviše autobiografsku knjigu pod nazivom „Na putu ka stotoj“,obilazi Srbiju uzduž i popreko, a sad je za Grand otkrila da ne planira da se zaustavi, već u planu ima još mnogo projekata.

Uprkos godinama Dobrila ima snage da sama putuje po gradovima i organizuje promocije širom Srbije. Ali kako kaže, to je tek početak.

-Održala sam nekoliko promocija i svaka je bila posebna na svoj način, ali ista u smislu da smo na svakoj slavili život i da smo uz muziku i igru predstavili knjigu. Moja generacija umire ili je već umrla, a ja živim. Okružena sam mladim ljudima i to me čini srećnom, nekako osećam da doživljavam novu mladost uz njih, ne daju mi se da predam. Knjiga je nešto što sam dugo čekala. Razmišljala sam da li uopšte da pišem, ranije sam pokušava da pišem dnevnik, ali su se uvek dešavale neke nesreće. Reko ako napišem ovu knjigu, da nije ovo pred smrti…Ali Boga mi neće jer ja sam puna energijerekla je Dobrila i nastavila:

Život ide dalje, idemo dalje. Ja ništa ne planiram unapred, sve to spontano dođe, jer ako planiram, plan propadne, uvek me nešto ukoči. Ovako pustim da vidim šta će dan da mi servira i čim se probudim ja sam srećna, tad mi sve vijuge rade.

dobrila 3

Nakon dve promocije u Beogradu i Požarevcu, Dobrilu očekuje još jedna i to 3. marta na Banovom brdu.

-Presrećna sam kako sve ide. Osećaj je kao da sam se porodila (smeh), jednostavno sam rodila knjigu i sad mi je laknulo. Interesovanje je veliko što me jako raduje, a ja se ne zaustavljam. Nakon autobiofije sledi monodrama koju će da režira moj Saša Dragić, a u kojoj ću ja tumačiti glavnu ulogu – rekla je Dobi za Grand i dodala da iako je na putu ka stotoj, ne planira da klone i preda se godinama.

dobi

-Konačno je izašla knjiga o mom životu „Na putu ka stotoj“. Ukoliko želite da je imate, javite se na broj:+381642537749 – istakla je Dobrila na svom Fejsbuk profilu.

Pogledajte kako je izgledala proslava njenog 95. rođendana i promocija u Beogradu.

Foto: Grand/Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić