Login/Registracija

Krpili KRAJ S KRAJEM, pa se ZADUŽILI ZBOG HARMONIKE: “Porodica je mnogo trpela zbog mene“

Željko Joksimović važi za jednog od najpopularnijih i najpoštovanijih pevača i muzičkim producenata u našoj zemlji, a nakon brojnih uspeha na polju muzike, nedavno je otvorio i svoju televiziju.

Kako kaže, trenutno živi lep život sa suprugom Jovanom i decom, može sebi sve da priušti, ali njegov početak nije bio nimalo lak.

Rođen u Valjevu u skromnoj porodici, od malih nogu Željko je pokazivao muzički talenat a prva ljubav bila mu je harmonika.


On je otkrio da je baba prva uočila njegov talenat: ,,Na trioli sam počeo da sviram neku melodiju po osećaju. Prva je to čula moja baba koja je sve ispričala mom ocu. Tata je čuo kako sviram, a potom je izjurio iz kuće“ priča Željko i dodaje da se onda desilo nešto neverovatno- Vratio se na pola sata sa harmonikom u ruci. Otac je ušao na vrata i pitao: „Da li ima Željko Joksimović u ovom stanu?“, a potom mi dao harmoniku. Kasnije sam saznao da je tog dana dobio platu i da ju je celu potrošio kako bi meni kupio harmoniku. Čuvam je i danas, isto miriše kao tada“.

Joksimović ne krije da je njegova porodica mnogo trpela zarad njegove karijere a danas je srećan jer može da im uzvrati mnogo više nego što su mu dali tada: ,,Kada sam krenuo u srednju muzičku školu, profesorka koja mi je držala časove je rekla da na stolu mora da joj stoji jedna posebna harmonika: „morino 6″, honerica, da bi ona uopšte počela da radi sa učenikom. Ta harmonika je koštala 19.500 maraka. Za nas čitavo bogatsvo. Pošto nismo imali toliko para, tata je morao da podigne kredit, da se zaduži, kako bi mi kupio harmoniku. Zbog svega toga sam im zahvalan. Sve što imam dugujem njima“.

POGLEDAJTE I:

Željko Joksimović i Goca Tržan u RASPRAVI- “Da li to hoćeš da kažeš da NE ZNAM DA PEVAM?“

Foto: Instagram,
Autor: T. Bogavac