Login/Registracija

KONCERT U ČAST MERIME NJEGOMIR Pevačicina ćerka slomljena: „Povod je trebao da bude ozdravljenje“

Nakon smrti Merime Njegomir bol i tuga ne jenjavaju, a njena starija ćerka Ljubica, u znak sećanja na legendarnu pevačicu, nastavila je sa tradicijom koju je njena majka negovala, te u njenu čast organizuje koncert na Kolarcu.

– Povod je tužan. Dok je Merima bila živa, ali se već znalo da je bolesna, profesor Nikola Rackov došao je na ideju da ponovo organizuje Kvintet snova, u kojem je mama svojevremeno pevala. Povod je trebalo da bude mamino ozdravljenje, još u novembru, ali je ona otišla mesec dana kasnije. Toliko se radovala koncertu jer je bio u njenu čast, videla ga je kao svetlo na kraju tunela. Inače Kvintet snova biće prvi u nizu koncerata fondacije koji nosi mamino ime- otkrila je Ljubica.

Iako se Ljubica trudi da nastavi normalnim tokom života priznaje da ne prođe dan da ne pomisli na majku, koja je, kako kaže, svakodnevno prisutna u njenom životu.

– Razne faze tuge i dalje prolazimo. Vidim da mi se u životu nameštaju situacije sa kojima nisam htela da se borim, a kao da mi ih ona šalje. Pre neki dan sam pomislila „Mama uspori, molim te“. Želi da živim što ispravnije da bih jednog dana otišla na to mesto na kome će em sačekati mama- istakla je pevačicina ćerka za Story.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: J. Jović