Login/Registracija

KO BI REKAO? Jedan od najvećih hitova Šabana Šaulića napisao je roker Bora Čorba

Mnogi misle da narodne pesme pišu isključivo ljubitelji iste muzike, a malo ko zna da su neke od najvećih dvojki napisali upravo okoreli rokeri.

Pored Dina Merlina, Momčila Bajagića Bajage koji su pisali za Svetlanu Cecu Ražnatović i Vesnu Zmijanac, i Bora Đorđević, frontmen grupe „Riblja čorba“, napisao je jedan od najvećih hitova Šabana Šaulića. 


Reč je o numeri „Prikrašću se tebi pod prozore“ iz 1985. godine, koja je u narodu postala poznatija kao „Preskočiću tarabu i jarak“. 

– Imao sam tu čast da Šaban otpeva i komponuje moj tekst „Preskočiću tarabu i jarak“. Takođe, imamo i zajedničku strast – pecanje. Baš u Krčedinu smo se družili posredstvom našeg prijatelja Miloša. Igrali smo i fudbal zajedno za estradnu reprezentaciju protiv Italije. On i Miša Mijatović su igrali odlično – izjavio je svojevremeno Bora.

Inače, ovaj hit i dan danas se rado peva i jedan je od omiljenih mnogim takmičarima popularnih šou programa. Tako je nedavno Alen Elkaz na maestralan način doneo ovaj Šabanov hit, zbog čega su mu tadašnji članovi žirija „Nikad nije kasno“ poručili da je njegova interpretacija jedna od najbolje izvedenih uživo. 

Foto: Z.K.Munja/D. Milošević,
Autor: I. Ankić