Login/Registracija

Kandidat kao „Kum“ doveo žiri na ivicu suza, Žika provodadžisao takmičarevu ćerku: „Da li ti se javlja neko na fejsbuk?“

Zbog nastupa Petra Spasojevića (61) iz Beograda u prvom krugu takmičenja „Nikad nije kasno“ svi su plakali, i to ne samo zbog sjajnih izvedbi koje je takmičar priredio, već i zbog činjenice da je svoje učešće u najgledanijem šou veterana posvetio supruzi oboleloj od raka.

I u večerašnjem nastupu publika je bila na ivici da se rasplače, jer je Petar snažno preneo emocije na auditorijum, a čak su i članici žirija Jeleni Bačić Alimpić suze sijale u očima.

-Dobro veče, Petar Spasojevi, Dušanovac, Čubura. Još malo pa penzioner – predstavio se takmičar, na šta su mu odgovorili u studiju.

-Ako ste mladi duhom nikada penzioner nećete biti – poručila mu je Jelena Bačić Alimpić i dodala:

-Znam šta ćete pevati i znam da ćete malo zagrebati po mojoj duši. Vodite računa kako ćete to otpevati. Ovo je za mene jedna od najlepših pesama ikada napisanih, a Mare i Nino Rota su vanserijski kompozitori.

Petar je za večerašnji nastup izabrao baladu iz filma „Kum“ koju je odlučio da otpeva na italijanskom.

-Ti želiš i stajlingom da približiš taj film koji znate već o čemu govori. Sicilijanska mafija – dodao je Žika, dok je Mare dao opis koreografiji.

-Mafijaši će da ga prate – dodao je Mare.

-Ali ovo je jako ljubavna pesma koja govori o ljubavi. A naša tema je uvek ljubav – objasnio je Žika.

Jelena Bačić Alimpić nije skrivala emocije dok je slušala Petrovo izvođenje.

Nastup je bio nabijen emocijama a Dragana je otkrila da je puno njenih kolega pitalo još nakon prvog Petrovog nastupa da li bi produkcija imala nešto protiv da on gostuje i u nekim drugim emisijama.

-Ništa ja ne bih iao protiv da gostuje po drugim televizijama ali smatram da ti to uopšte ne treba. Ovo je najgledanija emisija, a te neke kablovske televizije, to negleda niko živi. Ti ćeš ovde lepo da se družiš, a posle kad se završi takmičenje idi po tim televizijama. Slobodno Dragana da kažeš svim kolegama da Žika ne da – rekao je Žika, a sa njim se složio i takmičar.

-Mi ćemo ovde da nalazimo talentovane ljude a onda će ovi drugi da ih iskoriščavaju. E pa ja sam protiv iskorišćavanja. Nađite vi vaše pevače pa ih dovodite kod sebe, a ja neću da ih zovem kod mene – bio je kategoričan Žika.

Članicu žirija Jelenu Bačić je pesma potpuno razoružala.

-Ja sam pisac i koristim reči ali ovoga puta sam ostala bez istih. Ovo nisam uradila nikada, ni tokom moje televizijske ni spisateljske karijere – rekla jeJelena i ustala na scenu da zagrli takmičara.

-Hvala vam na emocijama – dodala je Jelena.

Petar je na kraju dotukao književnicu, izvadivši „iz rukava“ crvenu ružu koju joj je poklonio.

Sličnog mišljenja kao i njena imenjakinja bila je i pevačica Jelena Gerbec.

-Šta god da kažem može samo umanjiti ovu veličanstvenu interpretaciju. Hvala vam što ste ovako maestralno otpevali. Malo je reći da sam uživala – rekla je Jelena.

Mare je imao neobično pitanje za takmičara. Upitao ga je koliko ima kilograma?

-Oko 90 – odgovorio je Petar.

Mare je nastavio:

-Znači 80 kilograma. Prbali su ljudi da izmere dušu irekli su da je ona imeđu 15 i 18 grama. Tvoja ima 80 kila okruglo.

U drugom krugu je podršku je Petru takođe pružila gospođica Nadica Spasojević, takmičareva ćerka.

Žika je naglasio da je njihov prošli nastup ostavio veliki utisak i da se prepoznaje kada se peva iz srca.

-Mi odavde ne možemo mnogo, ali ono što možemo to je da damo malo lepe energije i to zaista radio iz srca – dodao je Žika i poželeo oporavak takmičarevoj supruzi.

Žika je ovoga puta odlučio i da se nađe u ulozi provodadžije.

-Obradovaću mamu. Prošli put sam objavio konkurs pošto je ćerka neudata. Skromna devojka, muzička škola, profesor, svira violinu. Da li ti se javlja neko na fejsbuk? – upitao je Žika takmičarevu ćerku.

-Nemam fejsbuk – rekla je ona.

-Otvori fejsbuk! A imaš li Instagram, javljaju li se tamo? – insistirao je Žika.

-Nemam vremena da proveravam poruke – objasnila je Nadica.

-Jao, pa kako ćeš da se udaš tamo u školu, samo sa đacima, sviraš violinu po ceo dan – pitao se Žika začuđeno.

U čitavu priču u vezi sa Žikinim provodadžisanjem uključio se i sam takmičar, koji je objasnio na koji način čuva ćerku.

-Tata proverava to, da nije neki spam ili nepoželjna poruka. Il sam kum, ili nisam – poručio je Petar u stilu iz koreografije svog nastupa.

U revijalnom delu Petar je sa svojom ćerkom izveo pesmu „Ovako ne mogu dalje“ koju su originalu izvodili Danijela Martinović i Kemal Monteno, još jednom pokazavši da savršeno prenose emocije na publiku.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić