Pravoslavni vernici danas obeležavaju veliki hrišćanski praznik, Božić, a šef orkestra „Nikad nije kasno“ Joca Savić otkrio je kako se rođenje Hristovo proslavlja u njegovom domu.
– Naravno, dan smo započeli sa našim položajnikom, kumom Vučkom, a nakon toga obišli naše roditelje jer su naša deca položajnici u njihovom domu. Na trpezi je obavezna česnica, kajmak, suvo meso, salate, sarma i pečenje – rekao je muzičar.
Joca je istakao da je je tradicionalan čovek i da se tokom praznika, a naročito kada je Božić u pitanju, trudi da ispoštuje sve običaje.
– Što se tiče običaja, trudimo se da ispoštujemo većinu radi očuvanja identiteta, ali ne po svaku cenu. Npr. za sečenje badnjaka se bira mlado drvo, što je potpuno suprotno logici i duhu tog praznika. Kada sam bio dete i išao sa dedom, on mi je uvek pričao: „Običaj je da se seče mlado drvo ali to nije dobro, pa ćemo mi da odsečemo granu nekog starog drveta” – ispričao je , pa dodao:
– Česnica, položajnik, slama ispod stola, unošenje bandnjaka itd. su lepi i radosni običaji i neizostavni su deo našeg doma.
Joca Savić Božić
S obzirom da ima dvoje male dece, zanimalo nas je da li oni tokom praznika imaju posebne želje, na šta nam je Joca odgovorio:
–Oni su skromna deca, vole da dobiju neke slagalice, autiće, FIFA sličice, takve sitnice ih veoma obraduju.
Za praznike je u svim domovima trpeza prisutna, pa nas je zanimalo da li muzičar ima neki poseban specijalitet koji sprema za Božić i kako se generalno snalazi u kuhinji.
–Jedino što znam da spremim jeste da nasečem razne sireve, dodam malo badema, brusnice i onda svi pitaju koji su sirevi i kažu kako si dobro spremio – priznao je Savić kroz osmeh.
BONUS VIDEO: Najemotivniji nastupi u „Nikad nije kasno“
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE JOŠ: