Login/Registracija

Jana Todorović zadivljena pevanjem takmičarke sa kojom treba da deli scenu: „Sabina, razvalila si! Kunem se da imam tremu“

IMG 2640

Sjajnu energiju na scenu takmičenja „Nikad ije kasno“ kao i pregršt emocija pokrenula je Sabina Kaltak (51) iz Priboja na Limu koja živi poslednje 3 decenije u švedskom gradu Orebru. Veteranka čiji je muzički put prekinuo rat u bivšoj Jugoslaviji zbog kojeg se preselila u Skandinaviju pokazala je iz emisije u emisiju da kao da ta pauza nije ni postojala, ali i da je izuzetno vedra duhom.

-Od sada sam odlučila da samo prihvatam Žikino merenje mladosti tako da već par sedmica imam samo 48 godina – rekla je takmičarka i dobila aplauze.

IMG 2625

Večerašnju članicu žirija, pevačicu Tanju Savić zanimalo je kojim se pozivom takmičarka bavi.

-Radim u bolnici kao medicinska sestra na psihijatriji – rekla je Sabina, što je iznenadilo mnoge.

-Možemo li da razmenimo brojeve posle emisije? – upitala je pevačica Jana Todorović koja je večeras takođe u žiriju, sa čime se veteranka saglasila.

Tanja se pitala da li je muzika Sabinin „ventil za opuštanje“.

-Verovatno vam je teško da radite i muzika je nešto što vas leči i inspiriše? – pitala je Tanja takmičarku, a učesnica takmičenja je pojasnila.

TANJA SAVIC NNK SNIMANJE 21032023 FOTO MUNJA 5 ok 1

– Volim moj posao. Većina ga izbegava jer je još uvek to tabu. NIje lako ljudima da govore o psihičkim bolestima ali ja uživam kad mogu nekome da pomognem bar u tom smislu. A pesma je naravno, kad dođeš kući da se od svega odmoriš – objasnila je takmičarka.

Tanju je zanimalo i da li su njena deca večeras u studiju sa takmičarkom, na šta je Sabina odgovrila:

-One nisu večeras ovde. Još uvek moja starija ćerka putuje Azijom, trenutno je na Filipinima sa svojim dečkom i ako Bog da, stižu kući krajem aprila. Mlađa ćerka slavi rođendan u Sarajevu sa društvom, tako da je moja podrška danas moja školska drugarica Aida.

Sabina je maestralno izvela pesmu „Živote moj“ od Usnije Redžepove za šta je nagrađena ovacijama publike.

-Divni ste, koliko životne energije, koliko snage i vedrine bez obzira na tekst ove pesme – poručila je voditeljka Dragana Katić takmičarki, a Jana je dala komentar:

IMG 2622

-Šta da kažem, ostala sam bez teksta! Sabina, razvalila si kako mi to umemo da kažemo. Svaka čast – čestitala je Jana takmičarki na sjajnom pevanju i naglasila da sada ima tremu i da ne zna kako će dalje.

I Tanja je delila Janino mišljenje.

-Ma razvalila je. Stvarno ima glas kao kuća i fenomenalna je – poručila je Tanja, a Jana je dala objašnjenje:

-To tako radimo mi bucmastije žene – rekla je Jana što je nasmejalo sve u studiju. Pevačica se potom izvinila takmičarki na ovoj deskripciji.

IMG 2657

-Predivno izgledate Sabina, haljina je prelepa. Samo napred – dodala je Tanja udelivši komplimente za veterankin luk.

Predsednik žirija Saša Milošević Mare primetio je kako se lično oseća kao na psihoterapiji.

-Sabina je jako slatko pevala o životu koji je gorak i meni se to jako dopalo. Imate predivnu boju glasa i lepo vas je slušati i kad govorite i kad pevate naročito. Apsolutno vam grupna terapija dobro ide, nama je svima već bolje – rekao je iskreno Mare, a Jana je ponovila da ima i dalje tremu:

-Kunem se da imam tremu. Žena je stvarno razvalila. Svaka čast.

Domaćin emisije Saša Jakšić Žika shvatio je zašto Sabinine ćerke nisu ovde.

-Ti radiš u psiijatriskoj bolnici. Tamo je hladno vreme, malo je depresivno. Pametne ćerke, jedna na Tajlandu, druga u Sarajevu, uhvatili dobru energiju. Šta će im tamo mrak? – rekao je Žika, a Mare se uključio saznavši da se nazire kraj polarnih noći.

-Pa jeste, ovog meseca treba da svane – dodao je Mare i nasmejao auditorijum.

SASA MILOSEVIC MARE NNK SNIMANJE 21032023 FOTO MUNJA 5 ok 1

Žiku je zanimalo i da takmičarka uporedi psihološko stanje ljudi u Švedskoj sa situacijom na Balkanu.

-A da li ima više tamo onih depresivnih nego ovde? – pitao je Žika, ali je takmičarka mudro odgovorila.

-Ne znam koliko ih ima ovde – rekla je Sabina koja je objasnila da se tamo pije redovno vitamin D u borbi protiv depresije, što važi naročito za ljude koji dolaze izjužnijih područja planete poput Afrike.

IMG 2695

-Nema ovde depresivnih, nema – dodao je Mare.

-Ovde ima veselja, muzike i duše. Ne može se to porediti – poručila je Sabina i zajedno sa Janom u revijalnom delu izvela antidepresivnu pesmu „Ti mi uvek trebaš“ koju u originalu pevaju Marija i Verica Šerifović.

-Neka ova pesma bude za sve ćerke na svetu – poručio je Žika, a duet je podigao publiku na noge.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić