Login/Registracija

Izbegao sa Kosova, žena ga je ostavila, a danas ima mnogo razloga za SLAVLJE

Dvadeset i sedmi april, te davne 1966. godine za porodicu Jeknić iz Peći bio je najradosniji dan, budući da je tog dana njihova porodica postala bogatija za još jednog člana. 


Situacija na Kosovu i Metohiji prekinula je snove ovom mladom dečaku, koji je odmalena maštao da baš u rodnom gradu ostvari uspeh. Godine 1980. bio je primoran da se sa porodicom doseli u Beograd, gde je umesto muzike, o kojoj je uvek maštao, krenuo put računovodstva i upisao Ekonomski fakultet. 

Dejan Jeknić nakon odsluženog vojnog roka, primljen je za pevača solistu u Kulturno umetničkom društvu “Elektronska industrija” gde je i načinio prve muzičke korake. Sa ovim KUD-om učestvovao je na raznim takmičenjima pevanja i kao pevač solista pobeđivao na raznim festivalima i takmičenjima. Za PGP RTS snimio je albume pod nazivom Dejan Jeknić i “Trias“, “Od svega po malo za svakog po nešto“. Njegova pesma “Ona i more“ postigla u to vreme dobar uspeh i bila je slušana, ali se grupa se nije održala duže od tri godine tako da je od 1998.godine nastavio da nastupa kao solo pevač.


Iako se uporedo bavio i pevanjem i ekonomijom, nije uspeo da ostvari uspešnu pevačku karijeru. Danas radi u Kliničkom centru Srbije, u svojoj ekonomskoj struci i uporedo sa tim bavi se i muzikom. 

Svoje snove da se vrati prvoj ljubavi, muzici ostvario je tek u petoj deceniji i to kada se prijavio za učešče u šou „Nikad nije kasno“, gde je stigao do samog finala. Publiku je osvojio izvođenjem starogradske i boemske muzike, zbog čega je dobio nadimak novi Toma Zdravković. 


Tokom takmičenja predstavljao je svoj život kao savršen, a tek nedavno smo saznali da je tokom učešća doživljavao zaista bolan i težak period. 

– Kada sam se pojavio u takmičenju nosio sam burmu, iako više nisam bio sa mojoj suprugom Suzanom. Onda su kolege počele da me kritikuju i poručili mi da je bolje da je skinem, što sam i uradio. Ali sam zamolio Žiku Jakšića da u emisiji ne spominje razvod, jer nisam želeo da pričam o tome. Plašio sam se i da tokom takmičenja moja podrška ne kaže da sam se razveo – ispričao je svojevremeno Dejan, te otkrio šta je bio okidač za razvod.

– Kad nekome postanete prepreka i jedan drugom počnete da smetate, bolje je da se razdvojite. Ali moram da kažem da je i za sreću i za nesreću potrebno dvoje – istakao je pevač i dodao da već tri godine živi sam. Ipak, samački život uopšte mu ne pada lako. – Ne živim kao momak, ja sam ipak čovek koji ima 53 godine . Ne bih nikom preporučio da se nakon 20 godina braka odluči na potez da živi sam, ali i to je život – dodao je Dejan i poručio da za bivšu suprugu ima samo reči hvale. – Ona mi je rodila sinove Miloša i Uroša zbog kojih sam jako ponosan. Momci živi sa mamom, odrasli su ljudi i velika su mi podrška u poslu- rekao je Dejan. 

Da posle kiše dođe duga, dokazao je nakon što se završilo takmičenje, nakog kog je dobio elan da se posveti svojoj karijeri. Za Grand produkciju objavio je svoj prvi spot za pesmu „Preljuba“ koji je izazvao odlične reakcije, a kako je najavio, ovo je tek početak onoga što priprema. 

Upravo danas, 27. aprila, ovaj finalista slavi 55. rođendan, a ekipa Grandovog portala i emisije „Nikad nije kasno“, čiji je član, želi mu da i dalje ostane kakav je bio do sad. Veseo, razdragan i raspevan! Srećan rođendan, Deki. 

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić