Login/Registracija

Iza neobičnog nadimka krije se urnebesna priča: „Tako je ostalo i posle 40 godina“ (VIDEO)

NENAD BOGDANOVIC 53 GOD. MODRIC 3 1

Nenad Bogdanović, poznat i kao Panki, iz Modriče imao je veoma upečatljiv nastup u šouu „Nikad nije kasno“, gde je pred milionskim auditrijumom ostvario svoje dečačke snove i uprkos moždanom udaru, koji je pre tri godine doživeo, konačno pokazao da njegovo vreme tek dolazi.

Zaljubljenik u rokenrol dugo je odbijao šansu da se pojavi u nekom takmičenju, ali da je poklekao na nagovor prijateljice iz Amerike. Danas tvrdi da se nije pokajao.

IMG 1249

Iako se od 15 godine profesionalno bavi muzikom, sve do sad nije uspeo da izađe iz klupskih okvira, ali je u istim i te kako poznat i priznat, a mnogi ga znaju samo po nadimku Panki koji je dobio još u srednjoj školi.

Kako kaže, za to je zaslužan njegov muzički uzor Željko Bebek koji je osamdesetih furao neobičan imidž, i njegov profesor koji mu je delimično i odredio muzički pravac.

– Bio sam toliko fasciniram Bebekom i njegovim pantalonama sa prugama da sam jednom sa takvim pantalonama otišao u školu. To Panki mi je profesor dao. Sve je to zbog ekscentričnih pantalona koje su njemu ličile na pankerske, ali ja nikad nisam bio panker. On je to Panki, Panki „provalio“ pred celim razredom i tako sam ostao Panki četrdeset i nešto godina – s osmehom je istakao takmičar i dodao da se decenijama bavi muzikom u Švacarskoj gde je živeo.

-Zadnjih 15 godina sam se vratio mojoj staroj muzici – rokenrolu, imao sam svoj bend u Švajcarskoj i imao sam tamo uspešnu karijeru– rekao je Nenad i dodao da je ljubav prema muzici preneo i na njegove sinove.

-Mlađi je čak svirao i u mom bendu u Švajcarskoj koji sam napustio prošle godine – dodao je.

IMG 1259 1

Kaže da nije očekivao da će sa prvim pojavljivanjem izazvati veliku pažnju, zato mu je još draže što je njegova prijateljica Silva Đorđević iz Amerike bila uporna da ga prijavi, iako je oklevao.

-Ona je stalno potencirala, na kraju sam popustio. ali eto radujem se prilici i što ću imati uspomenu da ostavim deci i unucima. Očekujem dobro druženje, atmosferu i zabavu,da upoznam divne ljude. Uopšte ne razmišljam o tom takmičarskom delu, to mi je u drugom planu – istakao je Bogdanović u razgovoru koji možete da pogledate u nastavku.

Foto: Z.K.Munja/Elena,
Autor: I. Ankić/I.Grk