Login/Registracija

„ILI SE ŽENI ILI ĆEŠ ME NAĆI MRTVU“ Potresna ispovest takmičara NIKAD NIJE KASNO (VIDEO)

Na scenu emisije „Nikad nije kasno“ Zoran Živanović Rođa iz Karlovčića izašao je nasmejan i spremniji nego ikad da dosanja svoje mladalačke snove i ponovo se bavi muzikom. Zahvaljujući velikoj  želji uspeo je u nameri da svojim talentom i harizmom osvoji žiri i gledaoce i ponovo počne da živi život punim plućima.  

Međutim, niko nije znao da se iza ovog nasmejanog Sremca kriju teški trenuci kroz koje je za 55 godina prošao. 


U razgovoru za Grand Online raspevani vozač autobusa otkrio je da ga život uopšte nije mazio, ali da uprkos svemu danas obožava život, motore i dobru pesmu. I dokle god živi nastojaće da radi samo ono što voli, jer u mladosti nije imao mogućnost da to čini. 

Kako je ispričao za naš portal, rano je ostao bez oba roditelja, a ono što je obeležilo njegovu mladost bila je prisilna ženidba. Naime, samo par meseci nakon očeve smrti majka ga je uslovila i naterala da osnuje porodicu. 

– Nisam bio ni punoletan, nisam vojsku služio a ona mi je rekla „Još bolje, samo se ti oženi da ne budem sama“. „Bolje se ženi, naći ćeš me mrtvu“, to su bile majčine reči. I eto, desilo se, imao sam 18, 5, a ona 15,5 godina. Posle svega što sam već doživeo to mi je bilo strašno – započinje priču Zoran i dodaje da sa 18 godina nije ni bio svestan braka i svih obaveza koji on nosi. 


Nisu imali sreću da dobiju decu, a kasnije je njegov život obeležila i teška saobraćajna nesreća u kojoj je izgubio najdražeg člana svoje porodice. 

– Vraćali smo se se sa slave kada je na nas negde kod Pećinaca naleteo šleper. Imali smo težak udes, moja majka je poginula, supruga je imala otvoreni prelom leve i desne nogu, a ja jak potres mozga i jezik mi je visio, na malom delu se samo držao – priseća se Rođa kobne noći u kojoj je osim majke ostao i bez dela jezika. 

Brzom intervencijom hirurga uspeli su da mu saniraju povrede, a nakon 12-časovne kome u kojoj je bio, najteže mu je palo saznanje da više neće moći da peva.

– Ja vama ne mogu da opišem koju sam tugu tad osećao što ne mogu ni da govorim, a kamoli da pevam. I dan danas ta desna strana jezika mi trne i imam problem, ali Bogu hvala da mogu da pevam i bavim se time. I dokle god budem mogao to ću da radim – rekao je takmičar čiju životnu priču možete da čujete u intervjuu ispod. 

Foto: E. Srdić,
Autor: I. Ankić