Login/Registracija

Glogovac bi danas napunio 53 godine,a jedno PRIZNANJE Vesna Dedić NIKAD NEĆE ZABORAVITI

Tokom svoje bogate karijere voditeljka Vesna Dedić ugostila je mnoge slavne ličnosti u autorskoj emisiji „Balkanskom ulicom“, a među njima svojevremeno se našla i legenda našeg glumišta Nebojša Glogovac, koji na žalost nije dočekao svoj 53. rođendan. 

Povodom njegovog rođendan, voditeljka se sa setom prisetila glumca i neverovatne anegdote sa snimanja emisije koju će pamtiti do kraja živita. 

f394d4dfdf64965ddfc9ccb4477c3b85be762041

Budući da mu je otac sveštenik, voditeljka ga je upitala kojih Božijih zapovesti se najteže pridržava, a usledio je odgovor kom se definitivno nije nadala. 

Pa ja ne znam koje se lako pridržavam (smeh). Možda mi je najlakše ona ne ukradi, to ne moram, mada bih voleo! Kada sam bio klinac maštao sam da budem lopov i čak sam sebi napravio filozofiju kako je to najgospodskije zanimanje jer ti uzimaš koliko ti treba, ne čekaš da ti šef daje, jel ko kaže da nešto toliko košta?! A gde je koliko tu ima srca, duše.. Ali s obzirom na okolnosti i na oca sveštenika nisam baš mogao da rasturim familiju- našalio se tada Nebojša, a voditeljka ni dan danas nije imuna na ovaj njegov odgovor, a na razgovor sa njim veoma  je ponosna, iako ga ima samo u sopstvenoj arhivi. 

Na žalost, ostali intervjui koje je radila sa legendarnim glumcem ne postoje nigde na Jutjubu, niti na Guglu. 

c7bc0b5943d7a61506a4c9df556de448e2157518

Podsetimo, Glogovac nas je napustio 2018., kada je imao svega 49 godine. Iza sebe je ostavio brojne projekte, a publika ga najviše pamti po ulogama u seriji „Porodično blago“, „Nebeska udica“, „Klopka“ i „Hadersfild“.

Poslednja uloga bila mu je u filmu „Južni vetar“. Glogovac je dosta istaknutih uloga imao i na pozorišnoj sceni, a njegove kolege duboko žale za njegovim preranim odlaskom, jer je, kako navode, bio izvanredan glumac, ali prvenstveno izvanredan čovek.

Iza sebe je ostavio dva sina i ćerku. U njegovu čast se, u rodnom Trebinju, svakog avgusta, na dan njegovog rođenja organizuje dvodnevni festival „Dani Nebojše Glogovca“.

49b202902b8b2ad9446a1e5a57dd771cdb62b9ed

Foto: Instagram/ Printscreen,
Autor: J. Jović