EPILOG PROVODADŽISANJA: Takmičarev sin i ćerka prijatelja POBEGLI ZAJEDNO na Zlatibor, Žika zbunjen: „DA NISMO MALO PRETERALI?“

IMG 4241

Poslednji je u takmičarskom delu emisije „Nikad nije kasno“ nastupio Dževad Hodžić (61) iz Živinica kod Tuzle. Još dok je emitovana najava, ostala je upečatljiva njegiva rečenica „ako me budete pozvali da pevam, čućete“, a nasup u prvom krugu očigledno je ostavio utisak na Dušana Svilara koji se dobro pripremio za ulogu člana žirija, pa je insistirao od takmičara da mu razjasni određena pitanja.

-U biografiji niste naveli jedan bitan podatak, koja je prva pesma koju ste naučili da pevate, još kao dete – upitao je Svilar takmičara koji po sopstvenom priznanju peva od svoje petnaeste godine.

-Kada sam prvi put propevao bila je ona od Mehe Puzića „Moj brate u tuđini“, ali je nikada nisam pevao – odgovorio je Dževad.

Svilar je insistirao da čuju delić te pesme, ali je takmičar uspeo da se izbori za drugi repertoar:

DUSAN SVILAR NNK SNIMANJE 13122022 FOTO MUNJA 29 ok

-Kasnije kada sam počeo da pevam voleo sam od Šabana Šaulića „Dođi da ostarimo zajedno“. Voleo bih više to da pevam, ako može jedan refren – istakao je Dževad, a Mare se umešao u razgovor.

-Može i recitacija – rekao je Mare što je izazvalo smeh u studiju.

Dževad je otpevao Šabanov hit tako reći „a kapela“ i osvojio aplauze.

-U jednom trenutku je orkestar želeo da se priključi ali sam im dao znak da to ne rade i da ti otpevaš onako kako si navikao – pojasnio je Žika.

-Nemoj, ja sam počeo da doručkujem i prestao sam kada sam čuo da me je prijatelj zvao da dođe u studio. Toliko imam prijatelja da ne bi mogli da stanu svi ovde kada bi čuli da sam dolazio – iznenadio je takmičar svojom konstatacijom.

IMG 4028

-Ti si pevao u Beogradu ranije? – upitao ga je Žika.

-Pre 32 godine sam se vratio Bosnu. Trebalo je da dođem u Beograd ali je čuo neki bend da sam tamo, bio im je potreban pevač i tako sam ostao. A u Beogradu sam bio od 1984. godine. Znači pet-šest godina sam bio tu – objasnio je takmičar.

-I tu si upoznao ljude iz sveta muzike– zanimalo je Žiku.

-Nisam ja nikoga upoznao, čuo me je Dejan iz restorana „Narodna priča“. Recimoi ovaj prijatelj koji me je zvao, on je bio mali, imao je 10 godina. Čuo je prvu pesmu koju sam pevao i rekao je mami. Poznao me je sada, to je neverovatno. Ne treba mi u životu Amerika, voleo bih jedan nastup mesečno ovde. Koje su to uspomene i prijatelji. Trebalo je da dođe ali i on peva večeras – objasnio je Dževad.

-U kafani „Narodna priča“ večeras peva Milanče Radosavljević, sa kojim se znaš od ranije– rekao je Žika naglašavajući da ovo nije nikakva reklama.

-Kako da ne. Otići ću tamo i otpevati kao gost dve tri pesme da me vide još neki prijatelji. Malo ću da sednem i da popijem nešto , i kući – rekao je takmičar.

IMG 4253

Onda je otkrio šta ga je zadesilo između dva kruga takmičenja, što je rastužilo gledaoce.

-Moram da istaknem da ovu pesmu nisam uopšte vežbao jer se u međuvremenu majka razbolela pa smo morali da idemo kod lekara, u bolnicu. Na kraju je i umrla. Tako da je ovo moje prvo izvođenje bez vežbanja. Žao mi je što nije gledala. Volela bi da može da vidi bar jedan nastup – otkrio je takmičar.

Žika je uspeo da pronađe prave reči i da pruži podršku Dževadu.

-Ako je za utehu ja zaista verujem da ti ljudi koji nas naspuste ne viđamo se zapravo neko vreme – rekao je Žika i dodao da pesma koju će izvesti takmičar bude za utehu, a radi se o hitu Šabana Šaulića „Ti kraljice srca moga“.

Nakon nastupa Dragana ga je upitala da li je zadovoljan nastupom, na šta je rekao:

-Kakvo je stanje, dobro je… Čini mi se da Mare ima tremu.

SASA MILOSEVIC MARE NNK SNIMANJE 13122022 FOTO MUNJA 8 ok

Mare se složio sa takmičarem.

-U pravu je Dževad. Neki puta kad treba da dam komantar stvarno imam tremu, jer ne znam kako će to da zvuči. Ali trudiću se da bude kao što si ti zvučao – rekao je Mare što je nasmejalo ceo studio, i potom nastavio:

-Povremeno ću biti stabilan, povremeno nestabilan. Tvoj muzički ukus je definitivno dobar, zapravo odličan na osnovu onoga što si nam do sada pevao. Nekako bi morao da istrajavaš u interpretaciji. Veći deo zvučiš perfektno a onda imaš neke trenutke kao da nisi tu. To se nekad i desi pevačima koji ne nastupaju stalno.

Dževad je razjasnio:

-Nisam pevao poslednjih 11 godina.

DRAGANA MIRKOVIC NNK SNIMANJE 13122022 FOTO MUNJA 5 ok 1

Članica žirija u ovoj emisiji pevačica Dragana Mirković istakla je da inače voli pesme Šabana Šaulića i da uvek uživa kada su one na repertoaru.

-Apsolutno pravi ukus što se pesama tiče. U nekim momentima se vidi koliko ga volite pa čak i zazvučite sa bojom i specifičnim trilerom kao što je on to ukrašavao. E sada, nekad se pojavi momenat o kome je Mare govorio, ali to ćemo priprisati ovim godinama kojima niste pevali. U svakom slučaju, presrećna sam što sam čula ovu pesmu Šabana Šaulića – rekla je Dragana.

Dušan Svilar se složio sa Draganom Mirković a Mare je konstatovao da je takmičar realno izabrao i najteže pesme da izvodi.

IMG 4218

-Ti bi mogao da prođeš sa jednostavnijim pesmama, al dobro – zaključio je Mare.

Žika je predstavio Zlatka Sarajlića, takmičarevog prijatelja, i objasnio zbog čega:

-Mi svi navijamo da vi budete prijatelji i u smislu roditelja vaše dece. Naime, ćerka Amra koja je bila prošli put i tvoj sin Edis su u ljubavi već jedno duže vreme. Mi smo pošli put prizvali i ja sam ovde kritikovao da oni tu svoju vezu polaku svedu i dovedu da to bude jednsa lepa svadba. Pazite šta su oni sada uradili – rekao je Žika, a Zlatko je potvrdio:

-Deca otišla na Zlatibor.

-Pokupili su se lepo, otišla deca, iznajmili su stan i pokupili se iz Tuzle – otkrio je Žika.

-Da vam otkrijem jednu reklamu, pošto je sada sezona grejanja, jeftinije je iznajmiti na Zlatiboru stan sa grejanjem nego u Tuzli se grejati mesec dana na pelet – objasnio je takmičarev prijatelj.

IMG 4029

-Pametna deca – ubacila se Dragana.

-Mladi pa skontali– pojasnio je Zlatko.

-Da im niste vi mnogo dosađivali?! Dobro, mi smo u emisiji prizvali taj brak i svadbu, ali da nismo malo preterali? – pitao je Žika i konstatovao da se radi o posebnom putu:

-Znači to je jedno predbračno putovanje. Postoji ono bračno, ali ovo je predbračlno putovanje od mesec dana – konstatovao je ŽIka.

Mare je rešio da pojasni detalje:

-To je predbračno stanovanje, pošto je mesec dana ozbiljan period. Tu će da vide da li to fercera ili ne.

-Da dodam svoj komentar „zaokruženi“ – rekao je Svilar.

IMG 4222

-Da se zaokruže deca – dodala je Dragana.

-Dakle otišli su na Zlatibor ozbiljno da vežbaju, tamo će da im bude super. Znači mi smo ipak uradili dobru stvar. Uživajte, ušćućurite se, ušuškajte se, a mi ćemo odavde da navijamo za vasa. A sad pošto je rodbina pobegla na Zlatibor mi smo morali da angažujemo našu dragu Varju Topalović – najavio je Žika pevačicu iz orkestra koja se pridružila Dževadu na sceni na kojoj su u revijalnom delu izveli pesmu „Mi se volimo“ koju u originalu izvode Šemsa Suljaković i Mile Kitić.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić