Login/Registracija

„DOLAZE MLAĐI“ Bojan „Lexington“ otkrio šta se promenilo na njihovim nastupima

Frontmen grupe „Lexington“ Bojan Vasković od početka svog pojavljivanja na javnoj sceni bio je miljenik žena, kao i ostale njegove kolege iz benda.

Na njihovim nastupima u prvim redovima uvek je bila gomila devojaka koje su uživale u njihovim prelepim pesmama, ali i njihovom izgledu. Međutim, Bojan tvrdi da su se vremena promenila, jer kako je rekao mlađi pevači dolaze.

– To su ove mlađe generacije, nama je to bilo super kada smo imali 20 godina, a sada smo već ozbiljniji ljudi, ali svakako to ide u skladu sa godinama – priznao je Bojan u emisiji „Grand news“.

Skromni i kulturni momci iz ovog benda, zbog svog ponašanja oduvek su bili miljenici publike, a jednom prilikom ispričali su i kako su počeli da se bave ovim poslom i kako je njihova karijera započela.

– Bojan Vasković se 2004. godine upoznao sa Filipm, prvim klavijaturistom naše grupe, koji je inače moj školski drugar. Njih dvojica su počeli da nastupaju i zvali su se „Tandem“ bend, imali su čak i vizit kartu- otkrio je gitarista grupe Miloš Vuksanović.

– Ma nismo se ni zvali! Pa ko nas je zvao kad nas niko nije znao (smeh)- našalio se frontmen grupe aludirajući na to da tada nisu bili poznati javnosti, dok se danas mogu pohvaliti velikim uspehom koji su stekli zahvaljujući svom talentu i trudu.

Nekoliko puta isticali su da su naziv „Lexington“ preuzeli od istoimenog kafića gde su napravili svoje prve muzičke korake. Međutim, malo ko zna zašto su prvobitni naziv odlučili da promene, što nam je otkrio jedan od momaka iz ovog popularnog benda.

– Kada su Boki i Filip koji su sami bili u bendu rešili da se prošire i kada sam ja došao nismo mogli više da se zovemo „Tandem“ jer nas je trojica. Moram da spomenem i to da je Aco Pejović bio čovek koji ih je posavetovao da ako žele ozbiljnije da se bave ovim poslom da moraju bar gitaru da nađu, i to je baš bilo inicijalno da se ubaci gitara- ispričao je Miloš.

Foto: Z. K. Munja/Luka/Elena,
Autor: D. Bukovčić