Login/Registracija

Detinjstvo je posvetila ŠKOLOVANJU, a danas je NAJOBRAZOVANIJA PEVAČICA sa BLISTAVOM KARIJEROM (FOTO)

Pevačica Neda Ukraden odrasla je kao jedinica kojoj je obrazovanje bilo nezaobilazan momenat života. Iako se spremala za potpuno drugačiji život od onoga koji danas vodi, dobar deo mladosti provela je na fakultetima, ali i u različitim gradovima.

 – Tata mi je bio načelnik SUP-a i svakih 4-5 godina su se selili. Ja sam bila jedinica i prvi osećaj koji je vezan za detinjstvo je osećaj usamljenosti. Ja bih plakala kad bih došla u novi grad, taman upoznam sve, drugare, učitelje, komšije, i opet moramo da se selimo- prisetila se Neda.


Kada je počeo rat, iz Sarajeva je pobegla u Beograd sa majkom Anđelijom i ocem Duletom, a taj period duboko je urezan u Nedinom pamćenju jer kako tvrdi nije joj bilo ni malo lako. Ipak i u najtežim momentima muzika je spašavala i bila lek za dušu. 

Dom je na kraju svila u prestonici gde konačno uživa sa ćerkom i unucima kojima pruža bezrezervnu ljubav.

– Ostala sam svoja. Pre svega, izvela sam svoje dete na pravi put da bude divno, normalno i vaspitano biće, da ima svoju porodicu i da živimo u međusobnom poštovanju i ljubavi. To je velika stvar- istakla je pevačica.


I danas osim za jednu od najtalentovanijih na estradnoj sceni, važi i za jednu od najobrazovanijih na našim prostorima.

– Smatrala sam da je moja dužnost, kao jedinice, da budem obrazovana i vredna jer su roditelji mogli to da mipriušte. Kako bi rekao moj otac: „Muzika je nešto za popodne, ali čime ćeš se ti zaista baviti?– otkrila je jednom prilikom.


Tokom studija učestvovala je čak i u studentskim demonstracijama, jer kako kaže svako ko je studirao na Filozofskom morao je da bude malo buntovan, ali uprkos studijama koje je završila ljubav prema muzici je prevagnula i danas je srećna što je poslušala sebe i napravila veliku karijeru na koju je ponosna.

BONUS VIDEO

Foto: Privatna arhiva/ Z. K. Munja,
Autor: T. Bogavac/ J. Jović