Detalji života Žike Jakšića: ,,Sve se srušilo kao kula od karata!“ (FOTO)

Poznati voditelj, koji vas uveseljava svake nedelje uveče, Žika Jakšić, imao je buran život, pun uspona i padova, a najveći uspeh postigao kada je sa Sašom Popovićem krenuo u realizaciju projekta ,,Zvezde Granda“ a pre par godina i svojom autorskom emisijom ,,Nikad nije kasno“. Međutim, počeci nisu bili tako lepi i slavni, a mi vam prenosimo neke detalje njegovog života.

e43bca1fb7282333c1a304443a53e4155c055897

Pravo ime mu je Saša, a ne Aleksandar, jer je kum davajući mu ime želeo da izbegne da mu nadenu nadimak- Aca. Nadimak Žika dobio je još kao dete jer je bio dosta živčan i emotivan, naročito u trenucima kada je igrao fudbal, a njegovu emotivnost i danas vidimo kada pusti suze dok su takmičari emisije ,,Nikad nije kasno“ na sceni.

Oduvek je voleo muziku, pa nije čudno što je završio u muzičkom svetu, a njegovi počeci bili su uz grupu ,,Ritam srca“. Međutim bilo je teških perioda u njegovom životu sa kojima nije bilo lako izboriti se. Žika kaže da jetokom života u Nemačkoj bio jedini legalni distributer CD-ova i da je poslovao sa najvećim muzičkim kućama, a Saša Popović je u to vreme dolazio kod njega. A onda je doživeo pad- razveo se, bio novčano u minusu, a i grupa ,,Ritam srca“ počela je da se raspada. ,,Pukao sam po svim linijama i poslovno, i privatno, i finansijski. Kao kula od karata, sve se srušilo. Tako nešto ne bih poželeo ni najvećim dušmanima. Ali kada bih mogao da se vratim nazad i biram put, ponovo bih sve voleo da mi se isto desi. Sve je to uticalo na mene. Sabrao sam neke stvari, prelomio mnogo preko glave i koliko god to bilo teško psihički u tom trenutku, uspeo sam da se izborim“ rekao je Žika u jednom intervjuu.

3488f1645514f685fd0951ba1738aa25005f4265

Nakon svega toga, pre više od 16 godina, Žika dolazi na ideju realizacije muzičkog šou programa, koji do tada nije postojao u našoj zemlji, ali ih se on nagledao tokom života u inostranstvu. Tada se rađa ideja za ,,Zvezde Granda“ , koje traju i nakon toliko godina, a Žikin život kreće na bolje. Da je master mind za ovakve projekte, dokazao je i emsijom ,,Nikad nije kasno“ zbog koje postaje popularan u regionu i dijaspori, više nego ikada.

Foto: Z. K. Munja/ D. Milošević,
Autor: T. Bogavac