Breni išla na vrata i jurila je po Brčkom, pomogla joj ZVEZDA GRANDA, a nedavno je pobedila opaku bolest

Kada je pre više od tri decenije ušla u kafanu, Jasna Arnautović znala je da će pevanje biti njen poziv. Već sa 16 godina zavolela je kafanski život, a najviše je radovala činjenica da svojim glasom može da ulepšava mnoga veselja i da izmami osmeh, i izazove radost. 

A njoj je radost izazivala samo Lepa Brena, njena sugrađanka i najveća jugoslovenska zvezda, pa je svojevremeno, u jeku njene najveće popularnosti, čak išla Breni pred vrata. Mnogo godina kasnije ostvario joj se san da je upozna, pa čak i da na istoj sceni zapeva sa njom. Tada je govorila da je nakon dva pokušaja da je upozna, definitvno bila treća sreća. 

Kafana joj je donela mnogo toga, pa i ljubav njenog života, čuvenog Ibra koji je tada bio popularan kao radni pevač, sa kojim je proživela najlepše trenutke i podarila mu dvoje dece. 

06c5b924b22801844e99132426b1c823bf823bd2

Na početku karijere predstavljala se kao Arna, ali se pod tim umetničkim imenom nije proslavila. Tada je odlučila da nastupa punim imenom i prezimenom i sa 23 godine snimi kasetu „Prošlo je sve“, da bi kasnije uradila još jedan album, ali ovoga puta za „Zam produkciju“, tada najpopularniju izdavačku kuću.

Delovalo je da je pred njom uspešna karijera, ali je sudbina imala drugačije planove za talentovanu Jasnu. Život joj je postavljao prepreke, a ona je hrabro nastavila da grabi ka estradnoj sceni, iako je umesto dva koraka unapred išla tri unazad. 

Počela je da gubi volju pevajući isključivo u restoranima i privatnim proslavama,a onda je usledio poziv koji je promenio sve. Nekadašnja zvezda „Granda“, Suzana Vasić, u narodu poznatija kao jedna od članica sastava „Barbike“ predložila joj je da se prijavi za šou Žike Jakšića i da u 45.godini ponovo okuša sreću i dokaže da nije kasno za njenu karijeru. 

263b955e5c76125788773d3f99885768f42808c7

Sa prvim pojavljivanjem u takmičenju pevača veterana, osvojila je publiku glasom i skromnošću, što ju je i dovelo do samog finala. Ipak, sudbina se ponovo poigrala sa ovom pevačicom jer taman kad je mislila da je došlo njenih pet minuta, dijagnostikovan joj je kancer, zbog čega je morala ponovo da batali pevanje.

Skoro dve godine vodila je bitku sa opakom bočešću, a danas ponovo slavi život i čeka trenutak kada će ponovo da stane na scenu. 

– 4. septembar 2020. godine je moj najsrećniji dan! Ne ponovilo se nikad više nikome na svetu, pa ni meni. Napokon mi je otklonjen port kateter , dok čekam otpusnu listu iz bolnice konačno imam vremena za selfi- sa osmehom se nedavno pohvalila Jasna. 

0e5ebcfd068060f1444ec997dafe37565d6dc8e2

Foto: Z.K.Munja/Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić