Login/Registracija

BORIO SE KAO LAV SA TREMOM, a onda se desilo ČUDO

Takmičenje „Nikad nije kasno“ je napravljeno kako bi pevači amateri dosanjali svoje snove i u poznim godinama svetu pokazali svoj talenat, a baš takav kandidat je Saša Pešić (58) koji je prvi put mikrofon u ruku uzeo baš za potrebe šoua. 

Talentovani gospodin iz Niša nikad nije učestvovao ni u jednom muzičkom takmičenju, ali se u šestoj deceniji javila želja da konačno se okuša i na tom polju. 

– U mladosti sam želeo da budem ženski frizer, mada sam voleo i muziku. Uvek sam pevao, ali nikad nisam učestvovao na nekim takmičenjima, niti nastupao javno – priznao je Saša i dodao da je u mladosti pevao samo na pivatnim proslavama, pa za sebe kaže da je kućni pevač.

– Nikad nije kasno da čovek uvidi da li je možda pogrešio i da li može da ispravi grešku – smatra takmičar koji je za sebe izjavio da je najsrećniji čovek na svetu.

-Meni je Bog ispunio sve tri želje koje sam imao. Želeo sam da imam mladu ženu, ostvarilo mi se, da mi prvo dete bude muško, a drugo žensko i tako je bilo. Ja sam zadovoljan čovek- istakao je Saša koji u prvom krugu takmičenja ipak nije imao podršku najdražih. Kao razlog za to naveo je radne obaveze njegove porodice. 

Uroš Živković poželeo mu je srećno vatreno krštenje, a takmičar je priznao da ipak ima malu trem, budući da prvi put nastupa javno. Ipak, mladog pevača je najviše zanimalo zašto ranije nije pokušavao da se bavi pevanjem i zbog čega je čekao skoro 60 godina. 

– Nemam odgovor na to pitanje, bilo je sigurno prilika, ali nešto me je dugo vuklo nazad – odgovorio je takmičar, na šta se Žika nadovezao:

– On peva iz ljubavi.

Nakon toga takmičar je uzeo mikrofon u ruke i zapevao hit „Zapevajte pesme stare“ Cuneta Gojkovića, ali je treba očigledno bila jača, te nije mogao da da svoj maksimum. Ali je zato dobio neverovatne ovacije publike u studju. 

– Kako izaći iz salona? – pitao ga je Saša Milošević Mare, ali je takmičar bio toliko pod tremom da je odgovorio da je teško i da se vraća on u salon. 

Mare mu je poželeo da sledeći put nastupi sa manjom tremom i dodao: – Čuje se da imaš sjajan glas, ali te je stizala trema, borio si se kao lav!

– Trema znači da osećate ogromnu odgovornost što sedite na ovoj sceni, sledeći put biće bolje – tešila ga je glumica Jovana Cavnić, dok je Uroš dodao da nije lako biti na velikoj sceni, što je i sam iskusio u „Zvezdama Granda“.

– Ja Vas najbolje razumem, ali ono što sam primetio jeste da nema osmeha dok se peva, ali kad je apaluz eto ga. Lepo je, zar ne? – pitao ga je pevač, a zatim se i sam osvrnuo na tremu koji je imao u „Zvezdama Granda“. On je otkrio da su mu se noge oduzele kada se prvi put predstavio, a u šali je istakao da je ćopao sve do narednog kruga. 

Foto: Z. K. Munja,
Autor: I. Ankić