Login/Registracija

Bora Čorba najavio novi album, pa se SA TUGOM U OČIMA PRISETIO POKOJNOG KOLEGE: „POTRESNO JE, imali smo dogovor“ (VIDEO)

Frontmen legendarne grupe „Riblja čorba“, Bora Đorđević, dom je pre nekoliko godina pronašao u Ljubljani kraj treće supruge Dubravke.


Ipak, kada su u pitanju posao ili poziv Žike Jakšića za emisiju „Nikad Nije Kasno“, pevač rado spakuje kofere i dođe u rodnu zemlju iako kaže da je u Sloveniji pronašao mir i sreću.

– Bio sam pre neki dan na utakmici Slovenija- Srbija, sedeo sam sa Perom Lovšini i on je navijao za Sloveniju, ja za Srbiju i nije bilo nikakvih nepristojnosti na celom stadionu. Dosta Srba živi tamo i bilo je izjednačeno kada je u pitanju navijanje– ispričao je Bora.


Njegov dolazak naterao je pripadnike sedme sile da pohitaju da ga vide i sa njim porazgovaraju, a evo kakve je situacija u Sloveniji i da li je i tamo na meti novinara i obožavatelja.

– To je jedna fina razlika u temperamentu, dobro je i jedno i drugo. Tamo čovek priđe kaže: „Izvinite Boro što smetam, da li biste bili ljubazni da se slikamo“, ovde kažu: „De si bre, majkte ti ga, aj se slikamo“, dobro je i jedno i drugo– tvrdi Đorđević.

I posle skoro 5 decenija na muzičkoj sceni, Bora se kao malo dete raduje izlasku albuma pod nazivom „Tamna strana sunca“ koji će publika uskoro imati prilike da čuje.

– 11 pesama i singl sa 2 pesme, odvojio sam ih namerno jer su tematski malo drugačije. Više niko ne kupuje cd tako da samo ono što se pojavi na mreži danas može da uspe, ali mi smo staromodan bend i želimo– objasnio je on koji je otkrio da su dve godine radili na ovom projektu.


U procesu nastajanja novih pesama falio je njihov basista Miša koji je preminuo pre dve godine, zbog čega je sve bilo mnogo emotivnije i teže nego inače.

– Strašno, ne mogu o tome da pričam. Toliko je potresno to što nas je zadesilo da Miša bukvalno za 10 dana ode. Dobro je da smo preživeli. I Miša bi želeo da nastavimo da radimo. On i ja smo imali dogovor da umremo zajedno na bini, ali je on požurio malo– sa tugom u očima je izustio Bora.

Još jedan od povoda dolaska je turneja po zemlji i regionu, a od jeseni i u Americi.

Kakvo iznenađenje sprema za večeras saznajte u videu ispod.
Foto: Z. K. Munja / E. Srdić / L. Cvetković,
Autor: S. Čumić/ T. Bogavac