Login/Registracija

BOLNA uspomena iz detinjstva: “Poslali su me u DOM, majka je odlazila u SUZAMA“

Danas važi za jednog od najboljih i najpopularnijih pevača ne samo naše zemlje već i čitavog regiona, ali sami muzički počeci Aca Pejovića nisu bili ni malo laki.

Iako je potekao iz nemuzičke porodice u Prijepolju, roditelji nisu mogli a da ne primete njegov talenat, te su ga kao školarca poslali u Podgoricu da završi muzičku školu.

– Imao sam 14 godina i to je za mene negde bio mučan periodu. Bio sam u đačkom domu koji je bo oronuo, hladan, sa sobama gde je bilo po 6,7 ljudi i zajednika kupatila. Ali Bože moj, sve zbog muzike– prisetio se Pejović tog perioda ali i osećanja koja su ga obuzimala nakon odlaska iz porodičnog doma.

– Nisam plakao ali su mi noći bile teške. U gradu si gde nikoga ne znaš, ali sposlutno nikoga. Stresno je bilo jer sam bio klinac. Treba da se snađeš, da izguraš tu priču zbog koje si došao– rekao je Pevač.

U toku celog perioda njegovog školovanja, sreću i radost budili su vikendi koje je provodio uz roditelje, ali koji nisu bili tako česti.

– Možda sam jednom mesečno uspevao da odem kući. Radovao sam se maminoj kuhinji, nisam mogao da nosim hranu u dom jer nije bilo mesta gde da je držim. Baš je bilo kao u vojsci. Sećam se da je majka nakon što me je posetila tamo jednom prilikom, otišla kući u suzama. Onda se posle deset dana otac pojavio i rekao: “Moram da ti promenim dom. Majci se ne sviđa u kakvim uslovima živiš“- ispričao je Aco u emisiji “Iz profila“.

Foto: Privatna arhiva/ Z. K. Munja,
Autor: T. Bogavac