Login/Registracija

BIOGRAFIJA ZA FILM Publiku osvojila raskošnim glasom, a na vrhuncu karijere doživela ogromnu tragediju: „Uletela sam u kuću i videla prizor koji nikada neću zaboraviti”

Pevačica sa fotografije ima veoma potresnu životnu priču! Od talentovane devojčice iz skromne porodice, a sa snovima da postane pevačka zvezda postala je hrabra žena koja je u najlepšim godinama života doživela veliku tragediju, a nakon toga i vrtoglavu popularnost.


Život pobednice šoua „Nikad nije kasno“ Nihade Kapetanović nalikuje na filmski scenario.

Rođena je 29. januara 1967. godine u mestu Milodraže u Bosni, a već u ranom detinjstvu pokazala je interesovanje za muziku, učestvujući na takmičenjima pevača amatera, gde je uvek osvajala prvo mesto. Već na početku bavljenja muzikom, sa svega 16 godina, osvojila je publiku raskošnim glasom i neverovatnom harizmom.


Prvu kasetu snimila je 1987. i od tad njena karijera krenula je uzlaznom putanjom. Bila je bosanska zvezda bez koje nije moglo da se zamisli nijedno veselje, ali je ubrzo zasnovala porodicu sa Zoranom Kapetanovićem sa kojim je dobila dve ćerke, dok je pevačku karijeru stavila na drugo mesto.


Muzici se ponovo vratila nakon učešća na regionalnom takmičenju “Zvezda možeš biti ti“, gde je dospela do samog finala. Kaže da joj je takmičenje donelo nova poznanstva, kao i nove angažmane, pa je tako svoje nastupe proširila i izvan granica Bosne i Hercegovine.

Regionalnu popularnost stekla je tek u pedesetoj godini i to učešćem u šouu “Nikad nije kasno”, gde je i odnela pobedu stručnog žirija. Kao razlog za prijavu je navela da želi da kroz svoj pevački talenat pokaže da još uvek ima puno toga da pruži publici, što joj je i pošlo za rukom. Njen talenat prepoznao je stručni žiri, koji su činile legende naše muzike, ali i publika koja joj je bila velika podrška tokom čitavog takmičenja, kako zbog glasa, tako i zbog tužne sudbine koju je podelila sa milionskim auditorijumom.

Svoju pobedu u šouu pevača veterana posvetila je pokojnom suprugu Zoranu koji je izvršio samoubistvo. Kako je ispričala u emisiji, ova tragedija zadesila ju je samo tri godine pre učešća u popularnom takmičenju.


U razgovoru sa Žikom Jakšićem, Nihada je otkrila da se njen suprug, inače penzionisani policajac, mesec dana borio sa depresijom, kao i da je često govorio da će se ubiti, jer ne može da izdrži pritisak. Nije verovala da tako nešto može sebi da uradi. Mislila je da ta njegova pretnja zapravo posledica rata, mešovitog braka, nepravde koju je pretrpeo dok je radio u policiji. Ipak, pokušala je da mu pomogne. Na njen nagovor otišli na selo, u kuću njegovih roditelja jer je verovala će mu uz seoske poslove biti bolje, da će misliti na nešto drugo. Ali nije. On je samo čekao priliku kad će sebi da naudi, iako nije odavao utisak da ima bilo kakve probleme. Kako kaže, bio je tih, povučen i skroman.

„Kada je trebalo sa sela da se vratimo kući u Kiseljak, Zoran mi je rekao da idem, a da će on ostati još malo. Sutradan sam ga zvala, nije se javljao. Ponovo sam okrenula njegov broj i opet ništa. Na kraju sam otišla u kuću njegovih roditelja i zatekla mnogo vozila i ljudi ispred. Uletela sam u kuću i videla prizor koji nikada neću zaboraviti. Našla sam ga mrtvog u lokvi krvi, s puškom u ruci. Pucao je sebi u glavu. To mi je oduzelo pola života”, ispričala je Nihada svojevremeno.

Muzici je morala da se vrati samo četrdeset dana od njegove smrti jer je morala da prehrani svoje dve ćerke. Ovu samohranu majku okolina je osuđivala, a ona se uspešno borila sa svim nedaćama koje su je snašle.  

“Zbog njih dve sam postala još jača. Želela sam da im nadoknadim nedostatak njihovog oca. Bog mi je dao još veću snagu. Onda sam krenula još žešće i snažnije. Stigla sam gde sam stigla. Bog je na svačijoj strani. Bog mi je dao ovo što sam oduvek priželjkivala. Hrabra sam žena i u ovim godinama mogu da uspem”, govorila je nakon pobede u “Nikad nije kasno”.

Zahvaljujući emisiji Grand produkcije i popularnosti koju je stekla, Nihada danas živi svoj san i puni dvorane i hale širom sveta. Kaže da joj je, posle rođenja dece, pobeda u šouu veterana drugi rođendan. Gde god da se nastupa, traži se karta više, a podrška koja joj stiže od publike širom sveta daje joj ogromnu snagu da istraje i nastavi tamo gde je davno stala. 

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić