Login/Registracija

„Bili smo klinci, imali po 17 godina“ Glumac otkrio KAKO JE VARAO LJUDE

Milutin Mima Karadžić jedan je od najpoznatijih glumaca sa naših prostora. Nije tajna da je pomenuti glumac zaljubljen u boks, ali malo je poznato čime se bavio pre glume. Na plaži, u Čanju, Mima je kao mlad prodavao novine.

– To je bio naime, posao koji je radio moj brat pre svega. Ja sam došao kod njega, s namerom da mu pomognem, a i da provedem neko vreme u Čanju. Bili smo klinci, imali po 17 godina – priseća se Karadžić.

Kao prodavac novina, nije mogao mnogo da zaradi, ali glumac je znao i za parolu „Snađi se“, te je pronašao način kako da dođe do dodatnog džeparca.

– Tada nije postojao nijedan kiosk, ja prođem do kraja plaže, prodam novine, na kraju sačekam dvadeset minuta, pola sata. Ljudi prelistaju novine, pročitaju i ostave ih, odu da se kupaju. U povratku ja pokupim te novine i onda ih prodajem drugima, tako da se jedne novine mogu prodati dva puta – uz osmeh govori glumac u emsiiji Šok tok“.

Nakon što je nasmejao i voditelja, složili su se da je naš narod uvek bio snalažljiv, te da nije bez razloga nastalo ono čuveno „Živeće ovaj narod“.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: K. Stanković