Barbara u 52-oj godini osvaja svet i nagrade! „Nikad nije kasno da se pokreneš“

Makedonska Barbara Strejsend, kako su Barbaru Jakovlesku nazvali tokom učešća u šou programu „Nikad nije kasno“, u 52-oj godini počela je da živi svoj san. Glavni pokretač bilo je takmičenje pevača veterana koje je ovoj pevačici iz Skoplja dalo snagu i volju da svojim talentom pokori svet. I za kratko vreme pošlo joj je za rukom! 

Nedavno je nagrađena za scenski nastup na Ohrid festu, gde je i prošle godine osvojila treće mesto za duet sa kolegom Elvirom Ramićem (VIŠE O TOME OVDE). Međutim, to nije sve! U njenoj kolekciji nagrada od skoro su zasijala i druga brojna priznanja sa evropskih festivala.

9397a9307979210b4fc7a9012506068b11cab6b9

„Posle duže pauze od čak 25 godina, prvi put sam se pojavila na makedonskom festivalu Filigrani i to zajedno sa Blagicom Pavlovskom sa kojom sam otpevala duet i dobila prvu nagradu od žirija. Tako sam počela ponovo da nastupam na festivalima i da dobijam nagrade“, priseća se Barbara i šali se da će poput Dragane Mirković uskoro početi da oprema sobu sa medaljama, budući da ih je u njenoj kolekciji sve više. 

„Najdraže su mi bile Gran Pri na Eurofestu u Skoplju i Gran pri na Festu Filigrani. Bila sam presrećna što sam ponovo tamo gde i pripadam – na estradi“, kaže pevačica sa prebivalištem u Švajcarskoj i dodaje da je njen najveći uspeh što se takmičila u Grandovom talent šouu. 

5ceb35cedbc5c68bfee03a8afd3dee8cd97ee014

„Moja najveća radost i moj najveći uspeh je taj što sam se takmičila u ‘Nikad nije kasno’, gde sam uspela da stignem do polufinala. Sa 52 godine ostvarila sam san koji sam priželjkivala dok sam bila mlada i jako uspešna. Sad sam samo nastavila tamo gde sam davno stala“, priznaje Barbara.

Kaže da su godine samo broj, te da čovek nikada ne treba da se ograničava, kao i da je ona najbolji primer da nikad nije kasno u životu za ostvarenje snova. 

„Volim da kažem – Idemooo jako! Nastupaću i dalje na festivalima i planiram da novu pesmu, divnu baladu pod nazivom ‘Ja sam žena’ uskoro predstavim publici. U planu mu je i da snimim spot na hrvatskom primorju ili u Bosni, ali čim se ukaže prilika, budući da sad zbog korone ne mogu da putujem.“

025a159821856bc19e6dfb3d843359d7b2828eca
Da radi pravu stvar nedavno su joj potvrdili i njeni zemljaci u Skoplju, nakon što ih je njen slučajni koncert u jednom tržnom centru raspametio.

„Slučajno sam se zadesila u tržnom centru i videla da muzičari sviraju u holu. Iskoristila sam priliku da malo zapevam, ali to se na kraju pretvorilo u pravi koncert. Svi su izašli iz prodavnica da vide šta se dešava, zatim su počeli da nas snimaju i aplaudiraju nam za sjajnu muziku. Naravno, prepoznali su me iz takmičenja. To je predivan osećaj“, ponosno kaže Barbara.  

……

Podržava je 27 nacija, a evo kako reaguju na njeno učešće u srpskom talent šouu (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić