OVO JE BOLJE OD PSIHOTERAPIJE: Žiri oduševljen vokalom takmičarke

Kažu da je kod muzike najbitnije pevati iz ljubavi i duše, a to upravo čini Vera Salonski (48) koja se na Grandovoj sceni pojavila kao pevač amater.

IMG 1038 scaled

-Pevanje mi nije bilo zanimanje. Nekako su nastupi bili amaterski, uglavnom neke manifestacije i priredbe, mada bilo je nekih na televiziji, ali se nisam pronalazila kao solista- objasnila je takmičarka.

Iako je samim pozivom da postane deo šoua „Nikad nije kasno“ ispunila sebi jednu od najvećih želja, priznaje da ambicije o slavi i popularnosti nikada nije imala.

IMG 1050 scaled

-Ovo takmičenje se razlikuje od ostalih jer ovi mladi žele da postanu poznati, da rade koncerte i sebe odmah zamišljaju kao Zdravka Čolića, Cecu, Željka Joksimovića i druge poznate pevače. Naši kandidati nemaju te ambicije, već žele da pokažu da je to njihova lubav i njihov deo života, iako pevaju bolje od 90 posto naše estrade, ali igrom slučaja nisu doživeli tu veliku scenu i popularnost. Ovde ovi naši ljudi pevaju iz ljubavi i bez ambicija da pevaju za neke pare. Zato ova emisija ima drugačiju dimenziju- objasnio je Žika Jakšić na samom startu sa čime se Vera apsolutno usaglasila.

Iako se Vera rodila u Stutgartu gde je i odrasla, danas živi na selu, a svoju oazu mira pronašla je u Đurđevu sa suprugom, sinom i ćerkom.

IMG 1033 scaled

Ne samo publici u studiju, već i žiriju, odmah je ulila nadu da će prirediti spektakl na sceni što je i učinila izvođenjem numere „Hej Đurđevo moje“ na rusinskom jeziku.

Magiju koja se desila na sceni upotpunili su tamburaši iz Đurđeva koji su je pratili od prvog do poslednjeg takta.

– Sad ću da budem najiskreniji, vi zaslužujete da prođete dalje iz prostog razloga što ovo zvuči tako jednostavno, a zapravo je tako teško. Mada bih voleo da u sledećoj emisiji otpevate nešto da i mi razumemo- našalio se Enes Begović.

ENES BEGOVIC NNK SNIMANJE 16092022 FOTO MUNJA 20 ok 1 scaled

Za razliku od ostalih članova žirija Anja Mit potpuno slučajno imala je poriliku da čuje Veru kako peva dok su se sređivale u šminkernici pred sam nastup i već tada ostala fascinirana njenim glasom i energijom.

Mene ste tako umirili i opustili, jedva sam čekala da vas čujem. Samo sam imala želju da zaplešem, kao da sam bila u nekoj bajci. Htela sam da vas pitam da li radite psihiterapiju kroz pevanje?- zanimalo je glumicu.

Iako joj nije potvrdno odgovorila, Anja je savetovala da to što pre počne da čini budući da svojim pevanjem emituje predivnu energiju.

IMG 1143 scaled

Komplimenti su usledili i od strane predsednika žirija Saše Miloševića Mareta koji jer posebno pozdravio izbor pesme kojom se predstavila te je imala mnogo razloga da scenu napusti sa osmehom od uva do uva.

IMG 1044 scaled
Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović