Login/Registracija

OVO JE BOLJE OD PSIHOTERAPIJE: Žiri oduševljen vokalom takmičarke

Kažu da je kod muzike najbitnije pevati iz ljubavi i duše, a to upravo čini Vera Salonski (48) koja se na Grandovoj sceni pojavila kao pevač amater.

-Pevanje mi nije bilo zanimanje. Nekako su nastupi bili amaterski, uglavnom neke manifestacije i priredbe, mada bilo je nekih na televiziji, ali se nisam pronalazila kao solista- objasnila je takmičarka.

Iako je samim pozivom da postane deo šoua „Nikad nije kasno“ ispunila sebi jednu od najvećih želja, priznaje da ambicije o slavi i popularnosti nikada nije imala.

-Ovo takmičenje se razlikuje od ostalih jer ovi mladi žele da postanu poznati, da rade koncerte i sebe odmah zamišljaju kao Zdravka Čolića, Cecu, Željka Joksimovića i druge poznate pevače. Naši kandidati nemaju te ambicije, već žele da pokažu da je to njihova lubav i njihov deo života, iako pevaju bolje od 90 posto naše estrade, ali igrom slučaja nisu doživeli tu veliku scenu i popularnost. Ovde ovi naši ljudi pevaju iz ljubavi i bez ambicija da pevaju za neke pare. Zato ova emisija ima drugačiju dimenziju- objasnio je Žika Jakšić na samom startu sa čime se Vera apsolutno usaglasila.

Iako se Vera rodila u Stutgartu gde je i odrasla, danas živi na selu, a svoju oazu mira pronašla je u Đurđevu sa suprugom, sinom i ćerkom.

Ne samo publici u studiju, već i žiriju, odmah je ulila nadu da će prirediti spektakl na sceni što je i učinila izvođenjem numere „Hej Đurđevo moje“ na rusinskom jeziku.

Magiju koja se desila na sceni upotpunili su tamburaši iz Đurđeva koji su je pratili od prvog do poslednjeg takta.

– Sad ću da budem najiskreniji, vi zaslužujete da prođete dalje iz prostog razloga što ovo zvuči tako jednostavno, a zapravo je tako teško. Mada bih voleo da u sledećoj emisiji otpevate nešto da i mi razumemo- našalio se Enes Begović.

Za razliku od ostalih članova žirija Anja Mit potpuno slučajno imala je poriliku da čuje Veru kako peva dok su se sređivale u šminkernici pred sam nastup i već tada ostala fascinirana njenim glasom i energijom.

Mene ste tako umirili i opustili, jedva sam čekala da vas čujem. Samo sam imala želju da zaplešem, kao da sam bila u nekoj bajci. Htela sam da vas pitam da li radite psihiterapiju kroz pevanje?- zanimalo je glumicu.

Iako joj nije potvrdno odgovorila, Anja je savetovala da to što pre počne da čini budući da svojim pevanjem emituje predivnu energiju.

Komplimenti su usledili i od strane predsednika žirija Saše Miloševića Mareta koji jer posebno pozdravio izbor pesme kojom se predstavila te je imala mnogo razloga da scenu napusti sa osmehom od uva do uva.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović