Od KAFANE do velike SCENE! Takmičar u originalu “skinuo“ Ljubu Aličića, Mare poručio: “Od tvog pevanja se OŽEDNI“

Na Grandovoj sceni u takmičenju veterana, večeras je prvi nastupio Alem Bešlija (54) iz Zagreba, čovek koji je tokom života promenio mnogo profesija, od autokampera, preko radnika na brodogradilištu pa sve do staklara.

IMG 9815

Rođen je u malom mestu u Hrvatskoj dok je većinu detinjstva proveo na selu čuvajući stoku koja je bila u posedu njegove porodice. Iako je od malena pokazivao talenat za pevanje prvobitno je maštao da će preko sporta, u kome je briljirao, postići nešto veliko u životu. Kao srednjoškolac počinje da odlazi na igranke, ali i poneka takmičenja, dok je tek nakon završetka rata sredinom devedestih godina počeo da peva na ozbiljnijem nivou.

-Došao sam da se takmičim, i naravno družim. Možeš ti da stekneš ovde prijatelje ali svi vole i žele pobedu- poručio je Alem.

U podršku mu je došao rođak i prijatelj koji ga je i prijavio za šou, a koji je svedok Alemovih pevačkih početaka.

IMG 9803

Ja sam držao kafanu, restoran. Bilo je raznih amatera, a kod Alema sam osetio da to baš zna da radi. Gurao sam ga da ide na takmičenja ali nije hteo da se prijavi, stidan je i skroman. 25 godina nisam odustajao i na kraju sam ga prijavio ovde– rekao je prijatelj takmičara.

Pošto je nekoliko puta čuo reč “stidan“, predsednik žirija Saša Milošević ponadao se da Alem ovoga puta neće pokazati tu osobinu.

Možda malo, pozitivna trema, ali mislim da je ona prisutna kod svih. Večeras ću vam pevati Ljubu Aličića “Plačite sa mnom jesenje kiše“- najavio je učesnik a zatim pustio glas od koga su se mnogi naježili.

Ja sam baš oduševljena, počelo je gala. Nisam očekivala toliko moćan glas i volumen dok ste pričali, već sam videla jednog divnog čoveka koji je grunuo. Baš ste profi– bila je očarana Leontina.

IMG 9851 1

-Dobro ste prošli sa Leontinom, mene je baš kritikovala kad sam pevao prvi put u studiju to je bila katastrofa (smeh). Drago mi je da ste odabrali ovu pesmu, sve je bilo na mestu– poručio mu je Dženan.

Sad mi je jasno što te je prijatelj prijavio, kao ugostitelj sigurno je voleo kad uzmeš mikrofon, uz tvoje pevanje se baš ožedni, verovatno je šank imao problem da izbaci porudžbinu. Svaka čast izabrao si baš zahtevnu pesmu– zaključio je predsednik žirija.