Iza najlepše Cecine balade krije se neverovatna priča, u sve umešan Bora Čorba: „Krio sam to“

CECA I MILICA JOKIC NNK SNIMANJE 03042024 FOTO MUNJA 2

Najveće hitove Cece Ražnatović napisala je pokojna Marina Tucaković, a malo ko zna da je jednu od njenih najlepših balada napisao roker Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba.

Tekst za pesmu „Šta još možeš da mi daš“ koja se 1995. godine našla na njenom albumu „Ljubav fatalna“, uradio je upravo Bora Čorba, dok muziku potpisuje Oliver Mandić, a aranžman Aleksandar Radulović Futa.

d50f630b175ec32ad427bfe2633767fc79364f24

Bora je autor mnogih narodnjačkih hitova, ali nikad nije želeo da govori o tome, te je ispod pesama mahom potpisivao bivšu ženu.

-U početku nisam hteo da potpisujem svoje narodnjake pa sam shvatio da je to iluzorno. U to vreme, potpisivao sam svoju tadašnju ženu, pokojnu Draganu… -rekao je svojevremeno Bora.

BORA DJORDJEVIC CORBA NNK SNIMANJE 18042023 FOTO MUNJA 78

U međuvremenu je rešio da prizna koje je sve hitove pisao za narodnjake.

-Kasnije sam shvatio da ti tekstovi imaju određenu vrednost i da to nisu skarabudženi tekstovi s brda s dola, tako da sada s ponosom mogu da izjavim da su moji tekstovi: ‘Vodeničareva kći’ koju peva Predrag Živković Tozovac, ‘Preskočiću tarabu i jarak’ koju peva Šaban Šaulić, ‘Stani malo kafanski sviraču’ za koju ljudi misle da je narodna pesma, a nije, to je moj tekst. Za Cecu sam napisao pesmu ‘Šta još možeš da mi daš’. ‘Nek me ne zaborave devojke sa Morave’, koju peva pokojni Srećko Jovović je takođe moj tekst. Da, napisao sam tekst za Miroslava Ilića, ali on to nikako da snimi. Dvoumi se, hoće – neće. Možda mu nije suđeno, eto- rekao je Bora Đorđević u emisiji „Svoj na svome”.

cecaaa

Borine stihove koje je opevala Ceca prenosimo u celosti.

„Ti me gledaš belo ispod obrva
a ja zurim u prazno
daješ sve od sebe da ostanem
nažalost ni pod razno

Jer ti si sve naše tajne
drugim ljudima odao
a mene, mene si prodao

Šta jos možeš da mi daš
ako Boga znaš
kad mi ne trebaš

Ti i ja smo suprotni polovi
mi smo sever i jug
za tebe me vežu samo bolovi
ne možeš mi biti čak ni drug

Jer ti si sve moje tajne
drugim ženama odao
a mene, mene si prodao.“

BONUS VIDEO Bora Čorba: „Bila mi je truba da se potpisujem ispod narodnjaka“

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: I. Ankić