Login/Registracija

„Gde mi je pamet bila?!“ Slađa Delibašić zažalila što je pored milionera izabrala Đoleta

Vreme kada je harala devedesetih godina na estradnoj sceni sa suprugom Đoletom Đoganijem, Slađa Delibašić nikada neće zaboraviti. Ipak, uprkos tome što se zahvaljujući grupi „Đogani fantastiko“ vinula u zvezde, pevačica smatra da je mogla bolje da se uda.

Malo ko zna da je zbog ljubavi prema popularnom denseru ostavila dečka košarkaša kako bi sa Đoletom otišla na turneju.

 -Nekad se pitam da li je moguće da ja, pored svih milionera tada u Italiji, koji su se kačili za mene, izaberem Đoleta. Devojke koje su tad bile sa mnom u grupi sad žive kao kraljice. Jedna Vesna se udala za lika koji ima fabrike obuće, Renata se udala takođe za jednog koji ima lance nekih restorana. Kažem sebi: „Gde mi je onda pamet bila“ – prisetila se pevačica, a potom nastavila:

 -Ja sam odmah posle srednje škole otišla s Đoletom da nastupamo po Italiji, pre toga sam imala simpatiju iz Partizana košarkaša Vladu Dragutinovića. Raskinula sam pre polaska i nekad žalim što sam krenula tim putem. Možda da sam ostala u Mitrovici, bila bih sasvim nešto drugo. Neko pokajanje uvek postoji u čoveku –priznala je Slađa.

Pored oca sportiste i brata fudbalera Slađa je izrabrala potpuno drugačiji put i završila kod Lokice Stefanović kao plesačica, gde je i upoznala Đoleta Đoganija. Vrlo brzo su počeli da rade, ali i žive kao par, što je najteže palo, priznaje, njenom ocu.

 –Mom ocu je bilo najteže kad sam mu saopštila da sam trudna i da se udajem za Đoleta. To mu je bilo katastrofa. Želeo je više. Mi sa Kosova biramo muškarca za ceo život, da bude tvoje vere. Nisam tad tako gledala na ljude, delim ih na pozitivne i negativne. Sada bih drugačije uradila definitivno. Bila mi je bitna njegova duša i kakav je čovek, tek posle sam upoznala njegovu porodicu. Kažu da ne treba gledati ko je i šta je, ali parametri ipak postoje i to mogu da primenim sad kod dece– otkrila je za „Republiku“.

Pre više od dvadeset godina Đole i Slađa stavili su tačku na brak nakon čega se spekulisalo da je njegova sadašnja supruga Vesna krivac što je on nekoliko puta demantovao.

– Počeo je da mi smeta taj zajednički nastup s Đoletom, trebalo je da me pusti da budem lider na bini, tako da sam odlučila da nastavim sama s decom, da izađem iz zajedničke kuće, znala sam da ću uspeti i to je najveća moja snaga. Želela sam da dokažem da mogu sama- tvrdi Slađa, dok je Đogani bio drugačijeg stava te nedavno priznao da mu je razvod pao izuzetno teško.

– Teško, baš teško sam podneo razvod. Prvi put u životu nisam znao da se snađem. Video sam unapred ceo život sa njom, zamišljao unuke. I odjednom kraj. Bio sam izgubljen, nisam znao kako dalje. Molio sam Slađu da sednemo, pričamo i vidimo u čemu je problem. Čak sam išao kod pshijatra, tražio sam stručno mišljenje- priznao je Đogani.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: J. Jović