„AKO TO URADI, BEŽITE SMESTA“: Srpkinje otkrivaju 27 signala za uzbunu na prvom dejtu

56e8dd7a913a749e53b4d05b9df27545b4b35e70

Ljubavni sastanci su oduvek velika lutrija: umeju da budu najuzbudljiviji na svetu ili katastrofe od kojih se danima opravljate.

Dok se spremate za prvi sastanak sa osobom koja vam se dopala, idealno je da osetite leptiriće u stomaku, ali pre svega želite da vam jednostavno bude prijatno. Ne morate biti srodne duše – ali bar nek ne bude izuzetno neprijatnih situacija.

Međutim, kako je svako od nas doživeo bar jedan (a mnogi i više) jezivih prvih sastanaka, očigledno je da je loš dejt statistički verovatniji nego dobar.

O tome govore urnebesna iskustva Srpkinja koje su sa nama podelile svoja iskustva.

„Jednom sam otišla na dejt sa dečkom koji mi je delovao savršeno. Sve je bilo super, dok nismo pokrenuli priču o kućnim ljubimcima. Rekao mi je da drži pacova u sobi već godinama i da ga pušta da mu se šetka po stanu“, otkrila je Sanja (27).

Više puta mi se desilo da lik nije hteo da plati piće, što me jako odbija jednostavno. Jednom sam bila na strava dejtu i otišla u sred seksa zato što nisam mogla da ga slušam kako priča neke gadosti“, ispričala nam je Miljana (37).

„Lik za kojim sam poludela je držao monolog 99 odsto vremena. Kada bih pokušala da to pretvorim u dijalog samo bi se vratio na svoju vodenicu – E a znaš kako je meni to…“ bila je iskrena Sara (23).

36a9d1281d9b7e4d98ee66440d627fae2c5c7727

Na klizalištu sam upoznala dečka, bio je fudbaler, uzeo mi je broj i pozvao me na dejt. Dogovorimo se da se nađemo na Adi, bila je zima, minus 20 bukvalno. Kad sam došla mislila sam da ćemo da prošetamo malo, pa da sednemo u neki kafić, ali ne. Mi smo sedeli na klupici dva i po sata, prsti su mi se zaledili, sve mi je bilo led ledeno. Lik verovatno nije imao pare da me negde odvede, nisam ih iskreno imala ni ja. Ali ajde, na stranu sve to, lik je meni sve vreme pričao o fudbalerima, o reprezentaciji, o Crvenoj Zvezdi. Na kraju smo se poljubili, smrdelo mu je iz usta, otišla sam kući i ne moram da pominjem da mu se nikada više nisam javila u životu“, detaljno nam je opisala Teodora (32).

„Lik me odveo na picu na Terazijama i onda smo išli peške do keja, seli na klupicu i baš tad je krenuo vatromet. On se istripovao da je to vatromet za nas i da je sve to kao sudbinski. Mi se tu poljubimo i lik mi na kraju dejta kaže ‘Volim te’“, opisala je Dunja (30).

A zapravo, kako biste izbegli neprijatnosti, postoje određeni „znaci za uzbunu“ koji mnogo govore o osobi. Ima ih čak 27, o njima je pisao Gardijan, a prepoznaćete ih i iz priča naših sagovornica.

56e8dd7a913a749e53b4d05b9df27545b4b35e70

Ako kasni

Poštovanje vašeg vremena je najvažnije za prvi utisak. Ako je baš gužva u saobraćaju i ako vas je osoba obavestila da će zakasniti, možete oprostiti. Ali da se pojavi sa pola sata zakašnjenja kao da se ništa nije dogodilo? To je nedopustivo.

Ne skriva razočarenje na licu

Ako ne mogu da prikriju razočarenje zbog toga što možda vi niste baš ono što su imali na umu, zašto biste gubili vreme?

Izgleda veoma drugačije od fotografija

Ako osoba može da stvori tako nečuvenu laž koja je predodređena da bude otkrivena u roku od nekoliko sekundi nakon sastanka, o čemu bi još mogla da laže?

Otkazuje u poslednjem trenutku

Osim ako neko nije umro, to je jednostavno loše.

Ne pojavi se

Osoba je čisto zlo.

ac5bce9a4e5ee0ef8ece59a864ed549b85a3f1e0

Insistira na naručivanju za vas

Možda je osoba pravi poznavalac hrane i želi da probate uzbudljivu novu kuhinju – ili je egoistični manijak koji misli da ne možete sami da izaberete svoju večeru. Ovo se nikada ne završava dobro: na kraju ćete se pretvarati da vam je nešto ukusno ili ćete morati da objašnjavate eksplozivne posledice ignorisanja vaše netolerancije na laktozu.

Kukaju o hrani

Sasvim je neromantično izvoditi dugi monolog o neadekvatnostima hrane dok pokušavate da flertujete.

Naručuje vodu

Ako osoba naručuje vodu, a ne druga pića, to znači da ne misli da sastanak ide u dobrom pravcu i žudi za brzim izlazom. Ipak, postoji mogućnost da se oporavljaj od problema sa zloupotrebom alkohola ili je upravo prešla 10 km.

Stalno vam doliva piće

Postoji nešto čudno u tome da stranac kontroliše koliko pijete. Takođe, sipanje ohlađenog vina u čašu koja sadrži toplije vino – smrti greh.

Naglašava kako se hrani zdravo

Zatim pojede tri četvrtine pomfrita. Sociopata.

Jede luk

Svako ko jede luk na prvom sastanku ne mari za vaša osećanja ili potencijalnu traumu koja traje zbog toga što vas guši zadah od luka.

Ponaša se čudno kad stigne račun

Svako ko baš insistira da plati pokušava da zakaže drugi sastanak. Najbolje je da podelite. A ako ne pominje račun, to je tek znak za uzbunu.

„Nisam kao drugi momci“

Zapravo je isti kao i svi drugi momci, jer svi momci to govore.

„Nisam ljubomoran tip“

Recite da morate u kupatilo i izađite na požarni izlaz.

Mnogo se žali

Za kukanje postoji vreme i mesto: kod vašeg lekara opšte prakse; u odeljku za komentare bilo kog medija. Ne na prvom sastanku.

Vraća svaku priču koju ispričate na sebe

Obično, ono što govori uopšte nema veze sa onim o čemu ste pričali.

Stalno govori o sebi

Sve je jasno – ovo je veliki znak za uzbunu.

f922568f974d0a8b8213620c99d3ddd9cadb5704

Priča o svojim bivšim

Dodatna uzbuna ako kaže da su sve bivše bili „psihopate“. Negde tamo, ti bivši su na sastanku sa nečijim bivšim, a oboje govore potpuno istu stvar.

Postavlja mnoštvo pitanja, ali nikada ne odgovara

Postoji zadržavanje misterije, ali postoji i namerno skrivanje mračnog mišljenja zbog kojeg biste rado pobegli.

Nije mnogo radoznao u vezi vas

Sigurno niste toliko fascinantna osoba. Niko nije. Ali osoba s kojom ste na sastanku može da se bar pretvara da ste interesantni i postavi vam bar nekoliko pitanja.

Preterano je nostalgičan

Izbegavajte svakoga ko govori o školi kao o „najboljim danima u životu” ili želi da može da putuje kroz vreme u doba kada je imao manje obaveza. Žal za ranijom verzijom sebe je znak da je život osobe trenutno pakao.

U saglasnosti je sa vama u vezi sa svim

Ovo zvuči kao san, ali neko ko govori samo ono što misli da želite da čujete, otežava vam da procenite da li je iskren.

Govori o ljudima koje ne poznajete

Priče o strancima ispričane do detalja su znak upozorenja da osoba nema ličnu priču.

Naglašava da je pogledao vaše društvene mreže

Istina, svi to radimo. Ali postoji kodeks časti: nikada ne priznajemo. Priznanje i naglašavanje toga je ono što pretvara nevino ‘njuškanje’ u odvratno uhođenje.

„Nemam čak ni TV“

Imaš posla sa „intelektualcem“ i to se neće dobro završiti. Ako bar ponekad ne pogleda sadržaj upitnog kvaliteta, šta je zabavno u vezi sa njim?

Preterano je samokritičan

Ili uopšte nema samopouzdanja i trebaće mu mnogo podrške, ili zna da je 11/10 u svemu i traži komplimente.

Kaže da je umoran 10 minuta nakon što ste negde seli

Ova osoba će biti veoma teška za svaki budući odnos.

Foto: Pixabay,
Autor: Zadovoljna.rs/I. Grk