Login/Registracija

ZA NJIH SU GODINE SAMO BROJ: Poznate ličnosti koje izgledaju bar 15 godina mlađe

Čitav životni stil se svodi na vođenje računa o izgledu, pa tako pored svakodnevnih obaveza koje imaju redovno treniraju, spremaju zdrave obroke, ne konzumiraju alkohol, niti puše. Naravno, ovde veliku ulogu ima i genetika kojom se neki mogu pohvaliti.

Iako se ovih dana pozdravljamo sa letnjim temperaturama, to ne znači da treba da se pozdarvimo i sa vežbanjem, dobrom ishranom koja će nam omogućiti zdravlje, lakše funkcionisanje ali i zadovoljavajuću kilažu.

de13894352d2c456f780a2be4d627382340da81c

Redovno vežbanje obnavlja nervne ćelije u mozgu, reguliše nivo serotonina (poznatog kao hormona sreće), povećava lučenje endorfina, hormona koji je zadužen za poboljšanje raspoloženja i energije, reguliše nivo dopamina, poboljšava pamćenje, povećava emocionalnu stabilnost, smanjuje depresiju, utiče na kvalitet sna.

Ako vam to nije dovoljno da se pokrenete uprkos brojnim obavezama koje imate i pronađete za sebe tih bar sat vremena u toku dana, možda će pomoći poznate ličnosti koji svakodnevno vežbaju uz sve obaveze i uprkos godinama i izgledaju bar 15 godina mlađe.

……

Arnold Švarceneger, bivši Mr. Olympia, guverner Kalifornije i zvezda holivudskih, akcionih filmova, jedan je od onih poznatih osoba koji promoviše zdrav život I vežbanje, ističući da bez vežbanja ne bi mogao dobro na ostalim nivoima da funkcioniše. Arnold ima 74 godine.

……

Silvester Stalone je jedna od najvećih legendi Holivuda, a najpoznatiji je po svojim akcionim ulogama. Isto kao i Arnold život bez vežbanja ne želi ni da zamišlja. Ovaj glumac koji svakodnevno vežba ima 75 godina.

……

O njoj su svi pričali, što zbog izgleda, što zbog obnove propale veze sa Benom Aflekom. Šta god mislili, niko ne može da joj ospori fantastičnu figure, ali i sve ostalo. Dženifer Lopez ima 52 godine.

Poznata glumica Hali Beri svakodnevno vežba i to objavljuje na društvenim mrežama. Ona ima 54 godine, a pogledajte njen profil kako izgleda.

……

Ove poznate ličnosti su samo jedni od primera da godine su samo broj. Na nama je da omogućimo našem telu da se oseća moćno I sposobno, a beneficije discipline biće vidljive svakog dana.

Foto: Instagram,
Autor: S. Ćulibrk