Stigli su hladni i zimski dani koje može ulepšati samo toplina doma, ali i miris i ukus dobre hrane.
Zato vam Bakina vanglica predlaže savršen recept za krem pitu sa jabukama kojoj niko neće moći da odoli.
Korica:
- 300g mlevenog keksa
- 150g otopljenog margarina
- 2 kašike prah šećera
Fil:
- 4 jabuke
- 2 kašike kristal šećera
- kockica margarina
- kašičica cimeta i još 250ml slatke pavlake, 2 jaja, 50g listića badem
Priprema:
Keks, margarin i prah šećer pomešajte u smesu i utisnite u kalup za tart. Jabuke isecite na kockice i prodinstajte na margarin sa šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Ocediti ih od tečnosti i sipajte preko korice. Jaja pomešajte sa neumućenom slatkom pavlakom i sipajte preko jabuka. Pospite listićima badema i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Uživajte!