Login/Registracija

Uz ovu tehniku, potpuno prirodno skinite višak kilograma za manje od dva meseca

weight lifting 1284616 640

Ova tehnika ojačava trbušne mišiće i obogaćuje krv kiseonikom.

Ne tako davno, japanski glumac Miki Rosuke, koristio je jednu zanimljivu metodu, koja mu je pomogla da izgubi 13 kilograma i 12 centimetara u struku za samo nekoliko nedelja, tačnije 49 dana.

Takav rezultat je nastao kao sporedan efekat vežbi koje su mu prepisali lekari protiv bolova u leđima, prenosi Zadovoljna.rs.

kettlebell 3293475 1280

Izvođenje ovih vežbi kod Japanaca traje samo dva minuta dnevno.

Kako radi ova tehnika

Rosuke je ovu tehniku nazvao dijetom dugog disanja. Svodi se na to da se zauzme određena poza, napravi se udah od tri sekunde, a zatim – snažan izdah u trajanju od sedam sekundi.

Većina evropskih doktora podržava izvođenje vežbi disanja za mršavljenje i objašnjava ih na sledeći način – masnoća se sastoji od kiseonika, ugljenika i vodonika. Kada udišemo, kiseonik dospeva do masnih ćelija, on ih raščlanjuje na komponente (ugljenik i vodu). Zato, što više kiseonika koristi naše telo, ono sagoreva više masnoće.

training 828764 1280

Sistem na kojem su zasnovane vežbe disanja je jednostavan – kiseonik crpi masti i istovremeno tonira mišićno tkivo, aktivira tok limfe i ubrzava metabolizam.

Jednostavno rečeno, mast je „gorivo“, a kiseonik ga sagoreva. Osim toga, kako tvrde stručnjaci, ova tehnika ojačava trbušne mišiće i obogaćuje krv kiseonikom.

Kako se izvodi vežba

Vežba se izvodi svakodnevno u trajanju od 2 do 10 minuta. Stanite i ispružite jednu nogu napred, a drugu iza nje.

Sada je potrebno napregnuti zadnjicu i preneti svoju težinu na zadnju nogu.

Počnite polako da udišete u trajanju od 3 sekunde, dižući ruke iznad glave.

Zatim, snažno izdišite 7 sekundi, naprežući sve mišiće tela.

Foto: pixabay,
Autor: A.M.