Ovo je najčešća greška pri pravljenju palačinki, jedan trik u smesi menja sve

blini 3771036 1280

Mekane, elastične i ukusne palačinke nisu samo stvar dobrog recepta, već i male tajne u pripremi. Stručnjaci savetuju da smesu nikako ne sipate odmah na tiganj, već da je ostavite da odstoji u frižideru a razlog će vas iznenaditi.

Kada smesa odmori barem pola sata, brašno upija tečnost, a gluten se opušta. Tako dobijate palačinke koje se ne lepe, ne pucaju i mnogo su prijatnije za jelo. Osim toga, mehurići vazduha se ravnomerno rasporede, što čini pečenje lakšim i bržim.

pancakes 2020863 1280

Koliko dugo smesa treba da stoji?

Idealno vreme je između 30 minuta i dva sata. Ako ipak odlučite da je ostavite preko noći, izvadite je iz frižidera oko deset minuta pre pečenja da se malo zagreje. A ukoliko postane pregusta – dovoljno je da dodate malo mleka i ponovo će biti spremna.

Bonus efekat

Odležavanjem smese ukusi se sjedinjuju i postaju intenzivniji. Jaja, mleko i brašno dobijaju finu, ujednačenu teksturu, dok dodaci poput vanile, cimeta ili limunove korice posebno dolaze do izražaja. Tako palačinke ne samo da lepo izgledaju, već imaju i bogatiji, prirodniji ukus.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Pixabay,
Autor: S. Č.