Svinjetina punjena šampinjonima idealan je za ručak ako vam u kuću doleze gosti, a može se pripremiti i samo za jednu osobu.
Iako se čini da ima puno sastojaka i da se teško sprema, to ipak nije istina. Priprema je laka i jednostavna, dok će ukus oduševiti sve za vašom trpezom.
Kada kupite sve sastojke koji su vam potrebni, spremićete ovo jelo sa takvom lakoćom, pa ćete poželeti da ga pripremate češće.
Sastojci uloliko jeleo pripremate samo za jednu osobu, a ukloliko imate želju da spremite više, količinu namirnica prilagodite broju onih koji će jelo konzumirati:
- jedna deblja svinjska šnicla
- 50 g šampinjona
- kašika sitno seckanog crnog luka
- kašika maslaca
- šnita šunke
- šnita kačkavalja
- čašica brendija
- ulje za prženje
- jaje i prezle za pohovanje
- so, biber
- začini
Način pripreme:
Zagrejte maslac i na njemu propržite seckan crni luk. Dodajte na listiće isečene, prethodno oprane i očišćene, šampinjone. Kad su napola gotovi, posolite, prelijte brendijem, začinite biberom, začinom od sušenog povrća i seckanim peršunovim listom, na nastavite da ih dinstate na tihoj vatri.
U šnicli nožem napravite „džep“, posolite ga pa stavite šunku, kačkavalj i šampinjone. Po želji šnicle premazane maslacem možete da uvijete u foliju i pečete pola sata na 200 stepeni, ili ih ispohujete u jajetu i prezli na bečki način. Služite uz prilog od povrća i salatu.
BONUS VIDEO – Recept za rusku salatu
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE I: