Login/Registracija

Supermen- Laka vežba od koje MOMENTALNO PRESTAJE BOL U LEĐIMA

Supermen vežba definitivno zaslužuje vašu pažnju jer nudi mnogo pogodnosti za zadnji deo tela i igra ključnu ulogu u prevenciji povreda i bolova.

U suštini, izvođenje Supermen vežbe podrazumeva ležanje na podu sa ispruženim rukama iznad glave, zatim podizanje nogu i ruku i kratku pauzu na vrhu pokreta – položaj koji izgleda kao da letite kao superheroj.

5280efd79daed05cdf34710ac81992ea46e91d1d

A. Lezite na pod licem nadole sa ispravljenim nogama, vrhovima nožnih prstiju koji dodiruju pod i rukama ispruženim iznad glave, dlanovi su okrenuti jedan prema drugom, mali prsti su oslonjeni na pod.

B. Gledajte ka podu, angažujte leđa, trbuh i gluteus i polako odignite obe ruke i noge nekoliko centimetara od poda.

C. Pauzirajte na vrhu jednu do dve sekunde, a zatim polako spustite ruke i noge nazad u početni položaj.

Da biste pravilno izveli vežbu, angažovaćete leđa, jezgro i gluteus. Shodno tome, jačate delove koji se nalaze sa zadnje strane vašeg tela.

Ovi mišići su bitni za svakodnevne obrasce kretanja.

Redovno treniranje vašeg zadnjeg dela može vam pomoći u sprečavanju povreda i bolova u donjem delu leđa. Kada su vam ti mišići slabi ili se ne aktiviraju dok izvodite određene vežbe, telo prepušta drugim mišićima da obave taj posao i taj dodatni stres može izazvati bol u donjem delu leđa.

Supermen vežba vam takođe može pomoći da stojite uspravno, a ne da se grbite. U pogrbljenom položaju, pokretljivost vaše dijafragme je ometena što može izazvati probleme i sa disanjem.

Ako redovno radite ovu vežbu, bolje ćete disati, samim tim ćete se bolje i osećati. Bez obzira da li ste početnik koji želi da usavrši svoju formu ili ste potpuni profesionalac i želite da pređete na sledeći nivo, možete da modifikujete i unapredite Supermen vežbu u skladu sa tim.
Foto: Printscreen,
Autor: S. Čumić/ Zadovoljna. rs