Sedam šik načina kako da nosite Mary Jane cipele koje su zaludele svet

7 šik načina kako da nosite Mary Jane cipele

Mary Jane cipele jedan su od najprepoznatljivijih modela cipela svih vremena. Možete ih nositi na mnogo načina, a mi vam donosimo deset predloga kako da ih kombinujete za šik i moderan izgled od dnevnih do večernjih varijanti. 

Šta su Mary Jane cipele?

Dve ključne karakteristike dizajna Mary Jane cipela su kaiš i zaobljeni vrh.

Originalno, ovaj model cipela se proizvodi od lakovane kože, ali moguće je pronaći ih i u mat završnici ili u tekstilnoj varijanti. Takođe, originalni modeli su bili jednobojni, ali danas se mogu pronaći u različitim dezenima.

Mary Jane su najčešće ravne, mada danas postoji mnoštovo različitih varijanti sa štiklom – tankom za elegantne varijante ili debelom štiklom za svaki dan.

10 najboljih kombinacija sa Mary Jane cipelama

Mini skunja + čarape na tufnice

Možete ih nositi uz mini skuknju i čarape na tufnice za romatičniji i pomalo vintage look.

Haljina + metalik Mary Jane

Metalik Mary Jane su šik i trendi izbor i možete ih nositi u brojunim kominacijama, ali da biste naglasili njihovu posebnost izaberite tamniju haljinu – tako će metalik Mary Jane sijati još više.

Teksas + metalik Mary Jane

Opcija broj dva je da metalik cipele uparite sa šortsom ili teksas jaknom, ukoliko želite da “smirite” svoj look. Ovo je varijanta za dnevni izgled u kojem su meridžejnke glavna zvezda.

Tamna haljina + animal print Mary Jane

Iako je lakovana koža prva pomisao na Mary Jane, zašto ne biste malo ludovali i izabrali potpuno neočekivan animal print model. Može izgledati elegantno iz usku haljinu (čak i pletenu!) ili možete da ih upraite sa klasičnim pantalonama i belom košuljom, na primer.

Kožna suknja + Mari Jane sa nižom potpeticom

Ovo je kombinacija za odvažne i one koji se ne plaše da svi pogledi budu upereni u njih. Kožna suknja sama po sebi je upečetljiv detalj, a ako joj dodate Mary Jane, kompletan look će biti za desetku.

Čarape u boji + klasnične Mary Jane

Poslednjih nekoliko godina čarape u boji su trend koji se može videti na ulicama Milana i Londona, ali i među modnim blogerkama. Međutim, čini se da obične devojke nisu toliko oduševljene ovim trendom. Možda tbi trebalo da ih uparite sa Mary Jane cipelama. Parižanke to rado čine.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Instagram,
Autor: Grand