
Ana Radonjić, poznatija kao Zoe Kida, tvrdi da se u kuhinji snalazi fenomenalno i da sva jela priprema na originalan način. Kaže da voli da istražuje, a kako je vegeterijanac sa gledaocima emisije „Praktična žena“ podelila je sjajan recept za jelo koje može da bude i lagana večera ili doručak. Naravno, bez mesa.
Blini je ruska verzija palačinki i pečurki sa humusom, a u nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za ovaj specijalitet.
Sastojci:
- 1 jaje
 - 125ml mleka
 - 125g brašna
 - 1/2 praška za pecivo
 
Priprema:
Umutite sastojke mikserom, te na malo ulja pecite na tiganju male palačinke.

Humus
Sastojci:
- 500g kuvane leblebije
 - 5-6 kašike tahinija
 - 1 šaka potopljenih suvih vrganja
 - peršun
 - 2 čena belog luka
 - bosiljak
 - kurkuma
 - mleveni kim
 - mlevena paprika
 - so i biber
 - sok od limuna
 - maslinovo ulje
 
Priprema:
U secka stavite polovinu leblebija, 3 kašike tahinija, malo maslinovog ulja, natopljene vrganje sa malo vode,1 čen belog luka, malo soka od limuna, suve začine i sve dobro izblendajte i sipajte u činiju. Ostatak leblebija stavite u secka, dodajte sok od limuna, tahini , malo maslinovog ulja, beli luk i peršun i sve izblendajte.
Blini filujte sa humusom, po želji, humusom od peršuna ili humusom od vrganja.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.
NE PROPUSTITE I

































