Svi smo mi vrlo dobro upućeni u to kakav lavanda ima miris, a evo sjajne prilike da se uverite da ni ukus ne manjka.
Suva lavanda samlevena u blenderu sa kristal šećerom će vam sigurno brzo prirasti srcu.
Sastojci:
- Šećer sa lavandom
- 650g granuliranog šećera
- 2 kašike suve lavande
Kora:
- 230g otopljenog maslaca
- 100g šećera od lavande
- 2 kašike vanila ekstrakta
- 1/2 kašičice soli
- 260g brašna
Fil:
- 8 jaja
- 305g limunovog soka
- 550gšećera od lavande
- izrendana kora 2 limuna
- 65g brašna
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte lavandu i šećer. Napravite prhko testo od rastopljeng putera, lavandinog šećera, vanile, soli i brašna. Testo rasporedite po dnu kalupa gde ćete peći kolač. Pecite na 180 stepeni 30-ak minuta. Fil se pravi tako što u činiji umutite jaja, limunov sok, lavandin šećer i limunovu koricu, a zatim umešate brašno. Kada je kora pečena, dok je još vruća prelijte nadev od limuna i pecite još 25 minuta na 160 stepeni. Kolač lepo ohladite i pospite šećerom u prahu.