U svetu gastronomije, traženje ukusnih i zdravih alternativa omiljenih jela je postala prava zagonetka. Za one koji žele da uživaju u sočnom zalogaju, ali istovremeno ostanu verni svom zdravom načinu ishrane, stiže prava poslasticu u vidu recept za posne pljeskavice sa tikvicama gotove dok trepneš.
Sastojci:
- 1kg tikvica
- pola praziluka
- 3 ili 4 čena belog luka
- 1/2 glavice crvenog luka
- 1 šargarepa
- 6 kašika griza
- 6 kašika brašna
- so
- malo origana
- peršun
- ulje
Priprema:
Oljuštite tikvice, pa ih izrendajte, posolite i ostavite da odstoje dvadesetak minuta. Ocedite ih od viška vode i prebacite u činiju. Povrće iseckajte na kockice, usitnite peršun, pa pomešajte sve zajedno sa tikvicama. Dodajte griz, brašno, posolite i pobiberite. Sjedinite sve, pa kašikom vadite smesu i pržite u vrelom ulju. Kada su gotove, pljeskavice odlažite na papirni ubrus kako bi upio višak ulja.
Kompletan postupak pripreme pogledajte u videu ispod: