Zašto sebi ne bismo dali sebi oduška jedan dan i priuštili neki slatkiš koji će nam nulepšati dan? Zaboravite danas na zdrave poslastice i vitku liniju i počastite sebe krokant kockama.
Sastojci za koru:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 1 kašika kakao praha
- Prstohvat soli
Sastojci za sirup:
- 150ml vode
- 50g šećera
- 2 kašike ekstrakta ruma
Sastojci za fil:
- 3 jaja
- 150g šećera
- 2 kašičice instant kafe
- 400ml slatke pavlake
Sastojci za krokant:
- 100g pečenih lešnika
- 50g šećera
- 1 kašika vode
Priprema: Umutiti belanca u čvrst šam postepeno dodavajući šećer. Dodavati žumanca jedno po jedno. Dodati brašno i kakao. Koru peći na 180°C 30 minuta. U šerpi sjediniti vodu, ekstrakt ruma i šećer i kuvati dok se šećer me otopi. Preliti preko gotove ohlađene kore. U drugoj šerpici istopiti šećer sa vodom dok ne poprimi boju karamela. Umešati sitno iseckane lešnike. Ostaviti smesu da se ohladi pa je usitniti u blenderu. Za pripremu fila umutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari dok se fil ne zgusne. Instant kafu razmutite sa malo vode i umešajte u jaja. Posebno čvrsto umutiti slatku pavlaku i dodati ga u ohlađen fil, umešati i 13 krokanta. Koru premazati filom i posuti preostalim krokantom. Kolač služiti ohlađen.
Uživajte u ovom savršenom receptu Praktične žene!