Zapečena pileća džigerica po receptu Borisa Režaka

boris rezak

Verovali ili ne, ali pop pevač Boris Režak se odlično snalazi u kuhinji, a poseban specijalitet koji voli da priprema jeste zapečena džigerica.

U emisiji „Praktična žena“ pevač je demonstrirao svoje kulinarsko umeće i otkrio tajnu pripreme omiljenog jela.

Sastojci:

  • 1kg pileće džigerice
  • 2 crna luka
  • 3 jaja
  • 600ml mleka
  • 1/2 čaše pirinča
  • veza peršuna
  • so i biber
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
boris rezak prakticna zena

Priprema:

Izdinstajte crni luk sečen na listiće, pa dodajte džigericu i dinstajte još malo, začinite te dodajte seckan peršun i pirinač. Džigericu stavite u vatrostalnu posudu te prelijte smesom od jaja i mleka. Pecite na 200 stepeni oko pola sata i poslužite uz sir i salatu.

Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.

Foto: Grand,
Autor: I. Ankić