Iako je došlo vreme da svi povedu računa o ishrani i pripreme se za tople dane, važan je balans, a uz to povremeno se i zasladiti.
Za sve ljubitelje medenih posalstica, Sandra Đuretić podelila je recept za medenu pitu kojoj niko neće odoleti.
Sastojci
Kora
- 250g brašna
- 125g putera
- 50g šećera
- 1 jaje
Nadev
- 200g meda
- 200g smeđeg šećera
- 75g putera
- 3 jaja
- 150g oraha
- Malo cimeta
Priprema
Od navedenih sastojaka za koru umesite glatko testo i utisnite ga u dno pleha i uzdignite testo na stranice pleha kao za tart. Zatim napravite nadev, malo otopite med, dodajte puter i šećer, te dodajte jaje jedno po jedno i lepo izmešajte i na kraju dodajte i malo cimeta ako želite. Preko nadeva poređajte cele jezgre oraha i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Na kraju uživajte u prelepom ukusu ove medene pite