Stručnjaci za ishranu slažu se da je doručak najvažniji obrok u danu, ali nikako nije svejedno šta tada jedemo. Taj izbor može da znači i da li ćete željenu liniju uspeti da održavate ili ćete se pak gojiti, nesvesni u čemu je problem.
Postoje namirnice za koje nikad ne bismo rekli da goje jer ih ubrajamo u zdrave. Među njima je omiljen doručak mnogima – kajgana.
Pre svega, stručnjaci podsećaju da jaja zaista jesu zdrava i jesu odlična opcija za sve koji bi da smršaju. Ona nas dugo drže sitima, odličan su izvor proteina, imaju malo kalorija i sadrže hranljive materije kojih nema u mnogim namirnicama.
Problem nastaje kada od jaja spremate kajganu sa mnogo ulja ili puterom.
Ako u jaja, recimo, stavite putera i ne gledajući koliko ga zapravo dodajete, tako ćete za doručak pojesti nekoliko stotina kalorija više.
Nutricionisti kažu da se u praksi pokazalo da oni koji uvide to, lako posle izgube kilograme nakon što izbace puter.
Dakle, jaja ne treba isključiti iz ishrane, dovoljno je da pri pripremi tiganj samo malo naprskati uljem. Tako nećete preterati s kalorijama, a imaćete odličan doručak, prenosi Zadovoljna.rs.