Recept za baznu smesu pomoću koje možete pripremiti najslasnije američke palačinke je tu!
Američke se palačinke od naših razlikuju po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom.
Na takav način ostaju sočne i tope se u ustima. Javorov sirup može se zameniti medom, a popularne su i američke palačinke s omiljenim čokoladnim namazima, domaćim karamelom ili voćem, piše Zadovoljna.rs.
Sastojci:
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
250 ml mleka
1 jaje
3 kašike otopljenog maslaca
Postupak:
U posudi pomešaj brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U sredini napravi rupu pa dodaj mleko, jaje i otopljeni maslac. Mešaj dok ne dobiješ gustu smesu. Ako je potrebno, dodaj još mleka ili brašna. Kockicom maslaca premaži zagrejan tiganj pa peci manje i deblje palačinke. Peci dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dve.