Ako volite voćne osvežavajuće deserte, ovaj recept morate probati. Bukvalno se pravi za pet minuta, ako ne uključujete čekanje od 20-ak minuta da se ispeče, jer tada zaista ne radite ništa. Bila sam vrlo skeptična jer je ovako jednostavan, ali „crumble“ je zaista vrhunski slatkiš.
Sastojci:
jedna vrsta voća ili kombinacija više voćki
150 g putera
150 g žutog šećera
250-300 g brašna
kesica vanil šećera
Priprema:
Podmazati pleh, pa ubaciti voće sečeno na kockice ( jabuke, kajsije, kruške ili celo voće ako su u pitanju jagode, maline, ribizle, grožđe) u visini 2 cm od dna. Ja sam koristila zamrznuto bobičasto voće i posula po njemu kesicu vanil šećera.
Puter, žuti šećer i brašno pomešajte prstima, gnječite masu dok ne postane sipkava. Stavite preko voća i pecite u rerni 25-30 minuta na temperaturi od 200 stepeni, dok ne požuti. Crumble možete servirati sa sladoledom, piše Zadovoljna.rs.
PROČITAJTE I: