Sigurno vam se dogodila situacija da u kući imate samo bajat hleb koji se stvrdnuo. Od njega možete da napravite prženice, poparu ili prezle, ali možete i da ga omekšate uz ovaj trik i jedete kao svež hleb.
Iskusne domaćice koje ne vole da bacaju hranu znaju kako da bajat i tvrd hleb pretvore u svež i mekan. Ovo je jedna od najkorisnijih caka koju svako treba da zna, a sve što vam je potrebno je malo vode, aluminijumska folija i rerna koja radi.
Hleb ili pecivo pokvasite vodom, pa stavite u aluminijumsku foliju i lepo zatvorite. Stavite u rernu i kratko pecite na 180°C. Kada izvadite dobićete pecivo koje je mekano kao da je upravo izašlo iz pekare.
Da, tako je jednostavno, piše luftika.rs.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE JOŠ: